ESC 2021 Direkt efter finalen av Eurovision Song Contest 2021 så började det att cirkulera ett videoklipp på sociala medier från green room där Damiano, sångaren i italienska Måneskin, böjer sig ner mot golvet vilket fick någon att tolka som att sångaren, inför miljontals tittare, skulle använda droger.

Inte nog med att ryktet spreds, en svensk journalist tog även upp det i den efterföljande vinnar-presskonferensen där Damiano bad honom att inte säga så, nekade och förklarade det hela med att ett glas gått sönder och låg på golvet.

Trots förklaringen, stöd från RAI och det faktum att inga droger (men däremot glasskivor) hittades i green room så fortsatte ryktena. Damiano valde därför att frivilligt genomgå ett drogtest som visade sig vara negativt och EBU har gått ut med ett pressmeddelande som ni kan läsa här.

Måneskin anländer till flygplatsen i Rom

Rientro trionfale dei Maneskin all’aeroporto di Fiumicino
(3:41 – May 23, 2021 – Canale 10 News – TV Regione Lazio)

Schlagerpinglan: Ja vad ska man säga? Sverige skickar ett bidrag med textraden “forget the haters” men låter en journalist springa hatarnas ärenden genom att sprida vidriga rykten inför världspressen och gör allt värre. Sorgligt minst sagt. Detta är inget jag egentligen vill uppmärksamma men då ryktet spridit sig så mycket (wiwibloggs har t.ex. fått ihop inte mindre än tre artiklar på ämnet) så är det viktigt att sanningen kommer fram. Återigen så skickar jag ett stort grattis till vinsten till Måneskin, som förtjänade bättre än dessa ovärdiga spekulationer.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Eurovision 2021: Drog-ryktena i green room bevisligen falska”

 1. Micke

  Ursäkta min ilska här nu. Normalt är jag väldigt lugn av mig och det hoppas jag ni har förstått. Men just nu känner jag nästan att de borde lägga ner Aftonbladet för gott eller åtminstone kicka Tobbe Ek så långt det är möjligt

  Alltså att sitta på en presskonferens efter bandets seger och plötsligt bara spy ur sig sån skit som Tobbe gjorde. När då många vände sig mot detta och fattade nada av hur han tänkte då gick Aftonbladet ut vi “Vi är de enda som vågar ställa frågan”.

  Alltså allvarligt talat. Jag har ingen som helst aning om huruvida sångaren drogar eller ej men han måstetotalt hjärndöd isf om han sitter bland allt folk och sysslar med sånt. Jag kan säga att jag genom mitt jobb har kommit kontakt med otaliga som drogar och har man det och ser filmen då r inte drogar det första man tänker på när man ser honom lutar sig fram Attan så mycket troligare det han själv hävdar hände.

  SKÄMS AFTONBLADET OCH TOBBE EK

 2. Adri

  Jag är inte glad i Tobbe Ek. Jag tycker väl överlag att det finns en ålder då män ska sluta ha sin keps på sned. Men t.o.m för honom är detta väldigt patetiskt.

  Inte att han ställde frågan (även om det redan där är ganska illa) men att han är så jäkla stolt över att han gjorde det också. Han lade ut ett litet bittert, ”klappa sig själv på axeln”-inlägg om frågan.

  Jag är extremt o-knarkig. Livrädd för knark. Men t.o.m jag kan se att… det han gör där är absolut inte att snorta. Jisses.

  Much ado about nothing.

 3. Mr A

  Då kan vi lägga detta bakom oss och gå vidare med roligare analyser.

 4. Micke

  @Adri kolla var han håller näsan i förhållande till handen. Tro mig. INGEN KOKAIN eller liknande Som sagt Aftonbladet och Tobbe Ek borde ställas till svars

 5. Micke

  @Mr A, egentligen håller jag med dig. Den här bloggen ska inte handla om sånt här. Men samtidigt ska inte Ekhjärnan bara kunna häva ur sig vad som helst och sen bara det tystas ner.

  Men jag har sagt mitt nu. Detta är Pinglans blogg och den har en förbannad Micke ingen makt över

 6. Adri

  Micke: Jo jag vet. Det jag skrev ju. Att det är extremt tydligt att han absolut inte knarkar 🙂

  Tobbe Ek kommer aldrig backa. Han är väldigt oförtjänt stolt över sig själv.

 7. HW

  Har egentligen inget att säga om det här mer än att det är en väldigt bra summering av Aftonbladets ESC-rapportering

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Journalisten i fråga verkar älska uppmärksamhet så jag hoppas att allt bara dör ut nu (om inte artisterna vill annat). Jag ger inte historien mer näring i alla fall.

 9. Micke

  Pinglan…. Inte jag heller. Jag lovar

 10. Mats

  En ursäkt från Tobbe Ek till Måneskin är väl det minsta man kan begära nu.

 11. Daniela

  Jag blev så ledsen över detta! Verkligen innerligen ledsen! Men sedan blev jag ilsken! På mitt modersmål har vi ett gammalt uttryck apropå ”Mr.” Tobbe: Omul nu prost destul pana nu e si fudul” På svenska: Den fåfänge är inte tillräcklig fåfäng om denne inte är mallig också.”
  Och så tycker jag som Pinglan och er alla andra här på tråden!

  BRAVA ITLIA! TI AMO ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se