Finland TV-bolaget YLE har bekräftat att Finland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 i Italien samt att de kommer att använda sig av sin numera traditionella nationella uttagning UMK för att utse sitt tävlingsbidrag.

Finalen av UMK 2022 (Uuden Musiikin Kilpailu 2022) planeras att hållas i februari 2022 och de som är intresserade av att delta kan skicka in sina låtar mellan den 1:a och 6:e september 2021, fullständiga regler hittar ni här: på finska, svenska och engelska. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2021-09-01:
Anmälningsformuläret finns i tre versioner: på finska, svenska och engelska.

Finlands ESC 2021-bidrag:

Dark Side“, Blind Channel (live i Rotterdam 2021 – 6:a-plats i finalen)

Schlagerpinglan: Ja, efter den imponerande sjätteplats som Blind Channel fick så vore det ju konstigt om YLE lade ner sin underhållande uttagning helt plötsligt. Reglerna för UMK 2022 har presenterats för de som är intresserade, se ovan, så för er är det bara att börja fila på era bidrag. 😀

Själv återgår jag till de avslutande ESC 2021-inläggen och återkommer till UMK 2022 om inte förr så i alla fall den 1:a september, när YLE börjar ta emot demoinspelningarna.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se