ESC 2021 Schlagerpinglan: Som vanligt, efter att Eurovision Song Contest har avgjorts, så kommer OGAE-klubbarna att utse sin vinnare av OGAE Second Chance Contest. Årets 14 tävlingsbidrag, startordning, gästjury-grupper och regler ser ni här nedan:

Uppdaterat 2021-09-26: “Resultat: OGAE Second Chance Contest 2021

OGAE Second Chance Contest 2021 i korthet:

OGAE Second Chance Contest 2021 är en omröstning där OGAE-fanklubbarna ger de bidrag som varit med i ESC-uttagningarna inför Eurovision Song Contest 2021, men inte vunnit, en andra chans.
Årets tävling arrangeras av OGAE Sverige efter att Anna Bergendahl vann 2020 med sitt Melodifestivalen-bidrag “Kingdom Come”.
Varje OGAE-klubb som representerar ett land som haft en nationell uttagning har nominerat ett bidrag till omröstningen.
OGAE Rest Of the World representerar de länder som inte har någon egen OGAE-klubb.
Totalt 14 länder arrangerade nationella uttagningar 2021 och förutom de 14 tävlande länderna får 27 gästjurygrupper vara med och rösta i år.
Gästjurgrupperna kommer denna gång från Andorra, Armenien, Australien, Österrike, Azerbajdzjan, Belgien, Bulgarien, Cypern, Tjeckien, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Lettland, Luxemburg, Nordmakedonien, Malta, Nederländerna, OGAE Rest of the World, Polen, Rumänien, Serbien, Slovenien, Turkiet, Ukraina, Storbritannien.
Röstningen kommer att pågå mellan den 25:e maj och 8:e augusti.
Resultatet presenteras senast den 30:e september.

Sveriges bidrag i OGAE Second Chance Contest 2021:

Every Minute”, Eric Saade

“OGAE Second Chance Contest 2021” – Bidragen i startordning
1. Albanien Albanien Zjarri im”, Era Rusi
(finalist i “Festivali i Këngës 59”)
2. Israel Israel Ue La La”, Eden Alene
(3:a i “HaShir Shelanu L’Eurovizion”)
3. Portugal Portugal Dancing in the Stars”, NEEV
(3:a i “Festival da Canção 2021”)
4. Frankrike Frankrike Amour fou”, Pony X
(3:a i “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”)
5. Sverige Sverige Every Minute”, Eric Saade
(2:a i “Melodifestivalen 2021”)
6. Ryssland Ryssland Future is Bright”, Therr Maitz
(3:a i den nationella finalen)
7. Spanien Spanien Memoria”, Blas Cantó
(2:a (av 2) i “Destino Eurovision”)
8. Danmark Danmark Højt over skyerne”, Chief 1 & Thomas Buttenschøn
(3:a i “Dansk Melodi Grand Prix 2021”)
9. Italien Italien Il genesi del tuo colore”, Irama
(5:a i “Sanremo 2021”)
10. Estland Estland Magus melanhoolia”, Jüri Pootsman
(3:a i “Eesti Laul 2021”)
11. Litauen Litauen Where’d You Wanna Go?”, Gebrasy
(2:a i “Pabandom iš naujo! 2021”)
12. Kroatien Kroatien Colors”, Bernada
(7:a i “Dora 2021”)
13. Norge Norge Monument”, KEiiNO
(2:a i “Melodi Grand Prix 2021”)
14. Finland Finland Kelle mä soitan”, Ilta
(3:a i “UMK 2021”)
(Källa: OGAE Second Chance Contest – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Egentligen så tycker jag att det var ganska många “felval” i listan här ovan, mina egna favoriter från de nationella uttagningarna hittar ni här, men eftersom jag precis som i den riktiga tävlingen har det italienska bidraget som överlägsen favorit så bryr jag mig inte så mycket om vilka de andra bidragen är. Jag hoppas helt enkelt på att Italien vinner även denna tävling. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Tävlingsbidragen i OGAE Second Chance Contest 2021”

 1. Mikaela

  Pinglan, jag har bara hört Italien och Norge bland dessa bidrag, men jag delar ju din kärlek till Genesi. Till den grad att jag starkt tvivlar på att jag skulle gilla något annat bidrag mer.

 2. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Det enda bidrag jag tycker riktigt bra om av de utvalda, förutom det italienska, är Albaniens, men jag tror nog att KEiiNO och NEEV (båda stora fansfavoriter) och kanske även Eric Saade har större chans. Kanske. 🙂

 3. Mats

  Jag har hört Norges och Danmarks då jag har möjlighet att se NRK och DR och jag tycker att “Monument” med Keiino är jättebra, t.o.m. bättre än vinnande “fallen angel” som ändå var en av mina favoriter i ESC.

 4. Adri

  För min del är det:

  1. ITALIEN: ”La genesi del tuo colore”
  2. ALBANIEN: ”Zjarri Im”

  Resten var helt fel val, och inga låtar jag tycker förtjänar att uppmärksammas särskilt 🙂

 5. Mikaela

  Mats, jag har hört Monument och Hero från norska tävlingen, och tror att båda hade klarat sig mycket bättre i ESC än Fallen angel.

  Adri, Pinglan, jag får lyssna på det albanska nu när ni båda berömmer det.

 6. Adri

  Gissar att Norge eller Italien vinner denna lilla bonus-tävling 🙂 Hoppas verkligen Italien då! 🙂 För jag har inte slutit fred med ”Monument” än. Bara hört den en gång sen den förlorade i februari, och det räcker. Jag kommer aldrig bli vän med den! 🙂

 7. Adri

  Trots ovanstående kommentar klickade jag mig in på ”Monument” för att lyssna på den, nu efter några månader (because I’m an idiot…)

  Nej det enda som faktiskt sticker ut är ju tjejen, Alexandra. Hon sjunger fantastiskt. Men låten är verkligen en axelryckning och männen ger jag inte så mycket för. De gör vad de ska, men de är inte direkt oersättliga 🙂

 8. Micke

  Bäst av dessa är Albanien

 9. Micke

  @Adri det enda som är bättre på KEIINOS bidrag i år än förra året är den sk. jojkaren. I årets bidrag tar jag honom åtminstone på allvar. Det gjorde jag definitivt inte 2020. Men i det stora hela. Deras bidrag 2020 var bättre men jag är helt med Mikaela i det hon säger “Monument” hade gett Norge en betydligt bättre placering i år. Jag måste erkänna att jag inte har nå större intresse för denna tävling men när jag kollar på bidragen hittar jag fyra bidrag som är way over the rest.

  1. Albanien
  2. Italien
  3. Norge
  4. Finland

  Största skämten är Frankrike och Kroatien. Den förstnämnda hade ett bidrag som t.o.m var bättre än det de tävlade med i ESC. Var har de gömt undan det? Kroatien är än värre. De hade i sitt startfält ett kanonbidrag och ett riktigt uselt. Det usla vann och nu i denna tävling finns inte ens kanonbidraget med här

 10. Adri

  Micke: Jag bryr mig inte alls om jojkaren faktiskt. Han ger mig ingenting. Han skulle också kunna ersättas. I mina ögon och öron så står och faller Keiino med tjejen.

  Men vi är överens om Frankrike. Kind of i alla fall. Denna låten – ”Amour Fou” – är absolut fruktansvärd! Däremot tror jag inte vi tänker på samma låt som BORDE representerat Frankrike.

  Men för min del är svaret enkelt: ”Bah Non” 🙂

 11. Mr A

  Återkommer med en toplista, nu när dammet lagt sig lite.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se