Vitryssland Vid ett möte i dag beslutade EBU:s styrelse att Belarus / Vitrysslands medlem BTRC ska uteslutas. Beslutet kommer efter att EBU på nära håll följt förtrycket av medias frihet i landet. BTRC har två veckor på sig att svara innan uteslutningen träder i kraft. Se hela pressmedelandet här: ebu.ch (Källa: ebu.ch)

Uppdaterat 2021-07-01: Den 1:a juli 2021 uteslöts TV-bolaget BTRC formellt och kan nu inte längre ta del av EBU:s tjänster eller delta i Eurovision Song Contest / JESC. EBU har ännu inte kommenterat saken officiellt. (Källa: wiwibloggs.com)

Belarus / Vitrysslands mest framgångsrika bidrag i Eurovision:

Work Your Magic“, Dmitry Koldun (6:a i ESC 2007)

Schlagerpinglan: Detta var ju knappast oväntat med tanke på hur utvecklingen sett ut men förhoppningsvis så löser sig allt till det bättre, först och främst för befolkningens skull men senare även för ESC-publikens skull. Belarus har ju visat sig ha ett brett utbud av intressanta artister och även om det inte gått så där riktigt bra i ESC så tycker jag att de skickat en del riktiga guldkorn. Jag hoppas att nästa gång vi får nyheter från landet så är de av mer positivt slag.

Se “Belarus i Eurovision Song Contest” för landets bidrag och resultat i tävlingen.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Belarus (Vitrysslands) BTRC utesluts ur EBU”

  1. Patrik

    Belarus borde uteslutas direkt från ESC-tävlingen och bli utkastad och permanent bannlyst från EBU , Landet har inte uppfyllt krav på mänskliga rättigheter för civila belarusier och presidenten är en diktator av stalinist-typ därför ska Belarus kastas ut

  2. Pato

    @Patrik

    De är redan utkastade från EBU sedan i början på juni.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se