Italien Efter Måneskins vinst i Eurovision Song Contest 2021 och framgångarna på Spotify-listorna och brittiska Official Singles Chart Top 100 så har nu deras tävlingsbidrag “Zitti e buoni” även tagit sig in på de amerikanska Billboard-listorna.

Tillsammans med två andra ESC 2021-deltagare (total-tvåan Barbara Pravi och tittar-tvåan Go_A) samt ESC 2019-vinnaren Duncan Laurence finns de nu på Billboard Global Excl. U.S. Chart, som baseras på total streaming och nedladdningsförsäljning av singlar överallt utanför USA.

Framgångsrika på Billboards listor:
Billboard
(Grafik lånat från wiwibloggs.com)

Eurovision-bidrag på “Billboard Global Excl. U.S. Chart”-listan:

Land / Bidrag / Artist (År): Högsta placering Antal veckor på listan:
Italien Zitti E Buoni“, Måneskin (2021) #11 (#106 i mars) 2 veckor
Nederländerna Arcade“, Duncan Laurence (2019) #37 (#29 som bäst) 17 veckor
Frankrike Voilà“, Barbara Pravi (2021) #70 (ny) 1 vecka
Ukraina SHUM“, Go_A (2021) #80 (ny) 1 vecka

Utöver detta hittar man Måneskins “I Wanna Be Your Slave” på plats nr 73 medan “SHUM” även finns med på Hot Dance/Electronic Songs Chart (nr 27) samt Dance/Electronic Digital Song Sales Chart (nr 12).

Dessutom, på Billboard Global 200 Chart, med de mest populära låtarna i värlen (USA inräknat), hittar vi “Zitti e buoni” på plats nr 26 medan “Aracde” finns på plats nr 50.
(Källor: wiwibloggs.com och billboard.com)

Schlagerpinglan: Återigen, ett stort grattis till de välförtjänta framgångarna. 🙂

Se “Italien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.


Relaterad information: I dag klockan 17:00 kommer Måneskin att framträda liveEurovision Instagram. Exakt vad det innebär framgick inte mer än att det är “Live with Måneskin“. (Källa: eurovision.tv)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Måneskins “Zitti e buoni” framgångsrik på Billboards listor”

 1. Mikaela

  Så glad för dem. Jag har börjat lyssna på resten av deras material och fangirlar rätt hårt. De vore så värda att bli ett internationellt framgångsrikt band.

 2. Adri

  Jag är med Mikaela här. Jag unnar verkligen Måneskin denna framgång. Hoppas den leder till big things! 🙂

  Redan nu har jag börjat höra två låtar av dem – varav den ena är dock ”Zitti E Buoni” – på radio. Men det gör mig också glad. För vem hade trott att italiensk rock skulle vara av så stort allmänintresse? 🙂 P3 – vars fokus mest är ”hits” (a la typ det Malta skickade i år – spelar den relativt friskt 🙂

 3. Schlagerpinglan

  Jag kan bara instämma med föregående talare, det är så oerhört roligt att se hur Måneskin fick en hel del uppmärksamhet efter sin Sanremo-vinst och hur det sedan exploderat efter ESC-vinsten. Jag har fortfarande svårt att smälta att de faktiskt vann och att så pass många höll med mig om att de är något speciellt. 😀 (Att även P3 spelar dem, jag lyssnar inte själv men litar på uppgiften, är något som är extra svårt, men oerhört glädjande, att ta in.) 🙂

  Som alltid så vill jag dock betona att jag gillar variation, så hur mycket jag än hyllar detta band som hängt ihop i åratal för att till sist nå (större) framgångar och då gör det i ESC med en låt som kanske inte är traditionell Eurovision-musik, så hoppas jag att ESC 2022 inte enbart blir en tävling med “genuina rockband”. Gärna mer rock, men utan de smäktande balladerna, “robotdansarna” (som en viss person beskriver dem) och andra traditionella ESC-kryddor så hade det känts som att något saknats.

  Förhoppningsvis vågar många att ta ut svängarna inför ESC 2022 men jag hoppas även att några kör lite mer traditionellt… men helst inte Sverige. Första året utan Björkman är det tillåtet att göra en felsatsning för att testa vingarna och skaffa sig lite erfarenhet så varför inte göra en våghalsig satsning som må bära eller brista? 😀

 4. Mikaela

  Adri, vilken är den andra låten du har hört på radio?

 5. Adri

  Mikaela: ”I wanna be your slave”. Den verkar inte vara en ny låt, men den verkar också slå just nu. Ser det på den brittiska listan också 🙂

 6. Mikaela

  Adri, tack!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se