Eurovision: Sommarnyheter 2021

2021-06-09 (onsdag)

ESC2020 Schlagerpinglan: I går presenterade den officiella Eurovision-sidan de senaste ESC-relaterade nyheterna från sommaren 2021 och i dag fylldes de på med ytterligare en, se nedan. Lågsäsongen är officiellt här.
(Källa och grafik: eurovision.tv)

Uppdaterat 2021-06-10: Då artikeln fortsätter att uppdateras så gör jag även så med detta inlägg och fyller på med nyhetsnotiser efterhand som de dyker upp.

Senaste nytt: Sommaren 2021

Summer news

Senaste nyheterna – Sommaren 2021:

Sverige Sverige: The Mamas cover på “Itsy Bitsy… “ (11:e juni)
Sveriges representanter i inställda ESC 2020, The Mamas, har släppt en cover på låten “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini“, vilken ni kan lyssna på här.
Tyskland Tyskland: Jendrik har färgat håret (10:e juni)
Jepp, det är officiellt ESC-nyhetstorka då Jendriks Instagram-foto där han poserar i blått hår bedömdes vara en av dagens nyheter för den officiella Eurovisionsidan.
Island Island: Daðis turné är utsåld – fler biljetter släpps (10:e juni)
Daði Freyr meddelade via Twitter att hans turné är utsåld och att han därför lägger till två shower i Berlin och Tilburg (biljetter släpps på fredag) samt flyttar showerna i Prag och München till större arenor.
Danmark Danmark: Fyr og Flamme ska uppträda på Tivoli i Köpenhamn (9:e juni)
Det har avslöjats att duon, som kom 11:a i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2021 med sin låt “Øve Os På Hinanden“, kommer att uppträda på Tivoli Gardens den 9:e juli klockan 19:00 CEST.
Island Island: Se “Daði & Gagnamagnið recruits Krista Siegfrids”-video (8:e juni)
Då nyhetsbilden ovan pryds utav Islands ESC 2021-representant Daði Freyr Pétursson och den officiella Eurovision-sidan ungefär samtidigt som sommarnyheten även släppte en video där Krista Siegfrids (se hennes “Krista Calling“-avsnitt här) möter just Daði & Gagnamagnið så räknar vi med videon (som ni kan se här) till sommarnyheterna.
Tyskland Tyskland: Sökandet efter landets JESC-representant har startat (8:e juni)
Junior Eurovision Song Contest 2021 avgörs i Paris den 19:e december.
Så här långt vet vi att Portugal valt ut Simão Oliveira.
Tyskland deltar i JESC för andra gången och utser sin deltagare genom den nationella uttagningen Junior ESC – Wer fährt nach Paris? den 10:e september.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se