Spanien Efter att TV-bolaget RTVE kallade till presskonferens i Benidorm den 22:a juli så har det spekulerats om stadens klassiska “Benidorm International Song Festival“, som hölls nästan varje sommar mellan 1959 och 2006, kommer att utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2022.

Enligt spanska medier har det skrivits ett avtal mellan RTVE och Valencia (som även uppges diskutera ett mellan tre- och fem-årigt kontrakt) för att återuppväcka Benidorm-festivalen.

Enligt ryktena så kommer festivalen att hållas i den nyligen renoverade Benidorm Palace, med plats för 1 600 personer, under tre kvällar den sista veckan i februari. Om detta stämmer eller ej lär visa sig när RTVE gör sitt uttalande på torsdag. (Källa: eurovoix.com)

Uppdaterat 2021-07-19: Både Valencia (La Generalitat Valenciana) och Ximo Puig (regionens ledare) har bekräftat ett samarbete med RTVE. Detaljer avslöjas på torsdag.
(Källa: wiwibloggs.com)

Uppdaterat 2021-07-21: Uttalandet från TV-bolaget kan följas via RTVE:s YouTube-kanal kl. 12:30 CEST den 22:a juli.

Senaste vinnaren av “Benidorm International Song Festival” – 2006:

A tí“, La Década Prodigiosa (se även La Década med annan uppsättning i
ESC 1988: “La chica que yo quiero (Made in Spain)“)

Schlagerpinglan: Som sagt, detta är endast rykten och vi får vänta tills den 22:a juli innan vi vet med säkerhet vad det är RTVE har tänkt att avslöja av sina ESC 2022-planer. Klart är dock att om det skulle stämma så passar det ju bra rent tidsmässigt då den italienska föregångaren Sanremofestivalen är planerad till den första veckan i februari. 🙂

En tredagarsfestival för att utse det spanska bidraget (i stället för de talangshower som oftast använts på sistone) låter nästan för bra för att vara sant, men då mycket faktiskt tyder på att det skulle kunna stämma så kan jag inte låta bli att känna mig riktigt förhoppningsfull. Hur det sedan blir återstår att se. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Spanien 2022: Benidorm-festivalen ryktas bli återuppväckt”

  1. Mr A

    Ogae Retro -68 http://www.sechuk.com/Retro68-Main.htm.

    Som årets OGAE andra chansen 2021 fast för året 1968 istället.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se