RumänienMåndagen den 5:e juli sände TV-bolaget TVR en debatt om Rumäniens ESC-framtid i TVR1 där bl.a. landets blygsamma resultat i tävlingen och vad som behövs göras för att vända trenden diskuterades.

Showen leddes av Marina Almăşan (landets f.d. delegationschef) och bland de som deltog fanns artister som The Humans, Ovi, Paula Seling och Mihai Traistariu. Av artikeln att döma så verkar det som att de flesta var överens om att TVR 2021 gjort fel artistval och inte styrt upp framträdandet tillräckligt. Många efterfrågade även samarbeten med utländska koreografer.

Om debatten (där det poänterades att det behövs en bra låt, bra artist och bra scennärvaro för att lyckas) leder till bättre resultat eller ej återstår att se. Det verkar dock som att TV-bolaget bekräftat att de kommer att delta i ESC 2022 samt att de troligtvis utser bidraget genom den nationella uttagningen “Selecţia Naţională“, men det återstår också att se. (Källa: eurovisionfun.com)

Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

Amnesia“, ROXEN

Schlagerpinglan: Jag följde själv inte TV-debatten och har därför inga förstahands-uppgifter från TV-bolaget att de verkligen bekräftat att Rumänien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 utan litar på rapporten från Eurovisionfun och sätter upp Rumänien som preliminärt bekräftade för ESC 2022 i Italien. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se