BulgarienTV-bolaget BNT har meddelat att de tänkter hoppa över Junior ESC (även denna gång) för att koncentrera sig på Eurovision Song Contest 2022. Hur de tänker utse Bulgariens ESC 2022-bidrag väntas däremot inte avslöjas förrän efter sommaren. (Källor: eurovisionworld.com och escplus.es)

Bulgariens bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

Growing Up Is Getting Old“, VICTORIA

Bulgariens senaste ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning ESC-bidrag ESC-resultat
2021: Internval Growing Up Is Getting Old“, VICTORIA 11:a i finalen
2020: Internval Tears Getting Sober“, VICTORIA inställd tävling
2019: – – – – – – – – –
2018: Internval Bones“, Equinox 14:e i finalen
2017: Internval Beautiful Mess“, Kristian Kostov 2:a i finalen
2016: Internval If Love Was A Crime“, Poli Genova 4:a i finalen
2015: – – – – – – – – –
2014: – – – – – – – – –
Se även:Bulgariens samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Innan Bulgarien tog sin tvåårspaus så testade de i nio år med olika former av nationella uttagningar, vilket endast gav en finalplats. Med det facit i bakhuvudet så är det svårt att tro att BNT skulle vilja överge sina framgångsrika internval för att ge de nationella uttagningarna ännu ett försök. Men, men… konstigare saker har hänt i ESC-sammanhang så inget kan uteslutas. 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Bulgarien 2022: Besked väntas efter sommaren”

 1. Adri

  Det ska sägas att jag iofs har gillat en del av det Bulgarien gav oss 2005-2013. Men det är ju efter dess, med internvalen, som de verkligen blomstrat.

  2016 och 2021 (även 2020 om det kommit till skott) är fantastiska låtar. Och även de andra är fantastiska produktioner, även om de inte varit helt min kopp te 🙂

  Så jag kan inte direkt klandra dem om de håller sig till internval. Precis som Schweiz verkar lyckas mer med internvalen också (där är jag dock lite sorgsen för jag har nöstan alltid gillat Schweiz även när de ESC inte hållt med).

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, så länge internvalen ger så pass goda resultat så kan man ju inte klandra TV-bolagen för att de fortsätter med det som fungerar. Personligen så har jag inte varit så förtjust i bidragen (bortsett från 2020-bidraget som aldrig fick tävla) men tycker likväl att de gjort bra val och är väldigt nyfiken på vad de kan tänkas hitta på inför 2022. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se