Frankrike Efter att TV-bolaget France Télévisions avslöjat att de kommer att utse Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom Eurovision France – C’est vous qui décidez! och sedan börjat att ta emot bidrag (t.o.m. den 24:e oktober) så kom nästa avslöjande:

Precis som vid premiärsäsongen 2021 av denna nya nationella uttagning så kommer det att vara Stéphane Bern och Laurence Boccolini som agerar värdar. Duon kommer även att sköta de franska kommentarerna när ESC 2022 avgörs i maj i Italien (något Stéphane gjort sedan 2015 och Laurence började med 2021). (Källa: eurovision-fr.net)

Värdarna för “Eurovision France – C’est vous qui décidez!”:
Stéphane Bern och Laurence Boccolini
Stéphane Bern och Laurence Boccolini (Grafik lånad från eurovision-fr.net / France 2)

Schlagerpinglan: Bit för bit så faller bitarna på plats vad gäller den franska ESC 2022-uttagningen. Frågan kvarstår dock vad det är som kommer att förändras jämfört med 2021. Programledarna var det ju tydligen inte. 🙂

Förra året så var det 12 bidrag som tävlade i en final där sju tittarvalda och ett juryvalt bidrag gick vidare till den slutliga omröstningen där vinnaren utsågs genom 50/50 tittar- och jury-röster där juryn bestod utav 10 medlemmar.

Ur tittarsynpunkt så kan jag inte peka på något av det ovanstående som jag tvunget vill ha förändrat. Jag hoppas därför att de förändringar, om det blir några, i stället blir i resten av showen vad gäller presentation och dylikt. Det viktigaste är ju trots allt att de samlar ihop ett lika starkt startfält som förra gången. Lycka till, Frankrike. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2022“.

Relaterad information:TV-bolag som tar emot ESC 2022-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Frankrike 2022: Finalen leds återigen av Stéphane och Laurence”

  1. Adri

    Om nåt ska ändras så tycker jag gärna att de får ta bort momentet där juryn efter varje låt skulle sätta poäng på låten. Jag tycker allting som inte bidrar till tävlingen kan rensas och deras poäng var ju onödiga för tävlingen i slutändan! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Det är en konst att få till den perfekta finalen. Jag är helt inne på ditt spår, att allt som inte har med tävlingen att göra ska hållas till ett minimum och det som behövs för att fördriva tiden i väntan på att scenen ska göras iordning eller resultatet ska sammanställas ska helst vara så underhållande som möjligt så att man inte ens lägger märke till att det är en transportsträcka.

    Nu hade det ju varit tråkigt om alla uttagningar var sådana så lite skavanker kan man ju ha överseende med och ju starkare startfält desto mer kan jag “stå ut” med, vilket t.ex. Sanremo-festivalen är ett bra exempel på.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se