Grekland Nu på lördag den 31:a juli klockan 21:00 CEST kommer den officiella Eurovision-sidan att sända en aldrig tidigare visad HD-version av ESC 2006-finalen i Aten via sin YouTube-kanal.

Uppdaterat: “Tillbakablick: Eurovision 2006 i Aten, Grekland

Inför “ESC 2006 HD Cut”

Watch Eurovision 2006 in HD for the very first time!” (1:23 – Jul 28, 2021 – eurovision.tv)

Anledningen till att detta kan ske är att vissa delar av finalen spelades in i HD som ett test (ESC 2007 i Helsingfors var första upplagan som sändes helt i HD) och glömdes sedan bort. Efter att en box märkt “ESC 2006 Final” hittades 2019 i Aten och skeppades till Nederländerna för att digitaliseras så kan vi nu på lördag ta del av resultatet. Läs mer om denna historia hos eurovision.tv.

Schlagerpinglan: Det här var ju riktigt roliga nyheter. Dels för att det är intressant att få ta del av dessa speciella klipp men även för att jag personligen missade när #EurovisionAgain behandlade ESC 2006 (vilket för övrigt var första gången de genomförde en omröstning) och kommer därför ta tillfället i akt att göra en tillbakablick på även denna årgång. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se