NorgeSchlagerpinglan: Sedan den 28:e maj har TV-bolaget NRK tagit emot bidrag till landets nationella uttagning “Melodi Grand Prix 2022” och nu när vi närmar oss deadline, söndagen den 15:e augusti, så är det hög tid för en liten påminnelse.

Relevant info och länkar för de som funderar på att ställa upp i Norges ESC 2022-uttagning (t.ex. att alla bidrag ska ha minst en norsk låtskrivare) finns här medan MGP 2022-reglerna finns här. Lycka till. 😀

Uppdaterat: Deadline har ev. förlängts till den 15:e september.

Melodi Grand Prix
(Grafik lånad från NRK)

Norges senaste ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning ESC-bidrag ESC-resultat
2022: MGP 2022
2021: MGP 2021 Fallen Angel“, TIX 18:e i finalen
2020: MGP 2020 Attention“, Ulrikke inställd tävling
2019: MGP 2019 Spirit in the Sky“, KEiiNO 6:a i finalen
2018: MGP 2018 That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak 15:e i finalen
2017: MGP 2017 Grab The Moment“, JOWST 10:a i finalen
2016: MGP 2016 Icebreaker“, Agnete 13:e i semi 2
2015: MGP 2015 A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett 8:a i finalen
2014: MGP 2014 Silent Storm“, Carl Espen 8:a i finalen
Se även:Norges samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Då jag tycker att NRK lyckats att få ihop riktigt starka startfält de senaste MGP-årgångarna så ser jag extra mycket fram emot denna nya säsong. Högst upp på min önskelista över återvändare finns Jorn, Rein Alexander, Ketil Stokkan och Freddy Kalas men för att undvika upprepningar så hoppas jag naturligtvis även att det dyker upp mängder med överraskningar. 🙂

Utan de rätta låtarna så spelar det dock inte så stor roll vem som framför dem så förhoppningsvis finns det rejält med pärlor även bland de som skickas in denna gång. Deadline är, som sagt, nu på söndag den 15:e augusti. Lycka till, alla intresserade. 🙂

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Norge 2022: Sista veckan att skicka in bidrag till “MGP 2022””

 1. Adri

  Även jag tycker att Norge bjudit på riktigt bra årgångar nu senast, även 2020. Emmy och Imerika får hemskt gärna komma tillbaks 🙂

  Om vi flyttar oss lite, och tänker Sverige istället och Melodifestivalen så finns ju många önskemål om deltagare. En som jag gärna ser återvänder, och som jag fått upp ögonen för på nytt är Hanna Ferm. Jag gillade verkligen “Hold you” och även “Brave”. Men jag hade lite issues med Hanna. Inget starkt agg mot henne eller så, men det fanns nåt så “amerikaniserat”.

  Därför gläds jag åt att hennes musikaliska profil nu istället är bubblig, svensk pop. Ska hon fortsätta på det spåret så får hon gärna komma tillbaks!

  Vi vet ju dessutom att hon är populär i många röstningsgrupper redan, så det kanske vore en biljett för att äntligen få skicka iväg nåt svenskspråkigt?

  https://www.youtube.com/watch?v=cSNUZY9JMLA

 2. Pato

  Norge… Mycket överhypat land i ESC på sistone. Jag störde mig på Keiinos framgång och i år borde Tix ha åkt ut, borde ha kommit 11:a och Kroatien 10:a, dessutom hade det varit en skräll för flera fans om Norge hade åkt ut i år. Etta hos tv-tittarna 2019 och sedan ut från semin året efter, perfekt tv.

 3. Patrik

  Alexander Rybak och Ketil Stokkan har jag som önskemål att de tävlar i MGP2022 den norska uttagningen, och om jag ska snacka Sverige och Svenska melodifestivalen 2022 så har jag några önskemål om arister, Loreen, Afro Dite, Ann-Louis Hansson, Kikki Danielsson ihop med Elisabet Andreasson och Lotta Engberg, Lena Philipsson,

 4. Patrik

  Och de städer som ska ta hand om uttagning deltävling nummer 1 Stockholm, deltävling nummer2 Växjö,deltävling 3 Falun deltävling 4 Visby andra chansen Karlstad och den Svenska finalen har jag önskemål om att det blir Göteborg som har hand om det och att Svenska melodifestivalfinalen blir i Scandinavium i Göteborg för Stockholm har haft hand om Svenska finalen sen 2002 då systemet med deltävlingar och andra chansen infördes .

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se