IsraelTV-bolaget IPBC (KAN) har tidigare meddelat att de tänker låta talangshowen “X Factor Israel” utse den artist som ska representera Israel i Eurovision Song Contest 2022 och nu kommer även uppgifter om att tävlingsbidraget väntas att röstas fram under showens final i januari.

Enligt EuroMix så kommer TV-bolaget att begära in låtar från israeliska låtskrivare i september/oktober för att sedan låta en kommitté utse de låtar som de fyra finalisterna ska tävla med i “X Factor Israel”-finalen, se reglerna i korthet nedan:

X Factor Israel

Så här utser “X Factor Israel” Israels ESC 2022-bidrag:

Låtinskick: Enligt EuroMix så kommer TV-bolaget IPBC (KAN) att bjuda in låtskrivare att skicka in sina bidrag från den 19:e september till den 17:e oktober kl. 11:00 AM israelisk tid.
♥ Alla låtskrivare måste vara israeliska medborgare och ACUM-medlemmar (eller registrerad i liknande förening utomlands).
♥ Varje låtskrivare kan skicka in upp till två bidrag som kan vara på valfritt språk men inte presenterats för allmänheten före den 17:e oktober.
♥ Även de deltagande talangerna i X Factor Israel får möjlighet att skicka in låtar.
♥ Låtarna kan skickas in i antingen en allmän version eller specialskrivna för en viss artist. En kommitté bestående av sex personer kommer att lyssna igenom alla låtarna och sedan välja ut ett antal lämpliga låtar till varje artist i finalen.
♥ Om kommittén inte hittar passande låtar till artisterna så kan de efterlysa fler låtar, ta kontakt med låtskrivare, välja en låt som släppts efter den 1:a september eller välja en låt som skickats in till TV-bolaget de senaste tre åren (till ESC 2019-2021).
♥ TV-bolaget förbehåller sig rätten att kunna kräva korrigering av låt och text om de så önskar.
Semifinal 1: Den första semifinalen, där de fyra finalisterna utses, kommer att spelas in i förväg och sändas på Reshet 13. Låtskrivarna kommer att få möjlighet att vara med under inspelningen och lära känna deltagarna. (De måste dock skriva under ett sekretessavtal för att förhindra att resultatet läcker ut.)
Semifinal 2: I den andra semifinalen, som sänds på KAN 11, kommer de fyra finalisterna att framföra vars två potentiella Eurovision-låtar som kommittén valt ut till dem av de inskickade låtarna. Varje artist får med sig en låt till finalen.
Finalen: I finalen, som sänds på Reshet 13, tävlar varje finalist med den låt som tog sig vidare från semifinalen. Vinnaren kommer att representera Israel i ESC 2022 i Italien.
(Källa: eurovoix.com – Grafik: X Factor Israel)

Uppdaterat 2021-09-19: KAN har nu börjat ta emot bidrag till Eurovision. Anmälningsformuläret hittar ni hos kan.org.il.

Schlagerpinglan: Eftersom detta inte är några officiella uppgifter (utan uppgifter som Eurovoix hämtat från EuroMix) så finns det ju en risk att de kan se annorlunda ut när väl TV-bolaget går ut med informationen och därför så försöker jag att inte ta ut något i förskott.

Jag håller dock tummarna för att informationen ovan faktiskt stämmer för jag ser gärna att Israel bjuder på en final med bidrag som man fått lyssna på i förväg. 😀 Det mesta är dock bättre än talangshowsfinaler där artisten väljs ut för sig och man sedan får vänta på en internvald låt eller (i bästa fall) en mindre intressant låtuttagning.

Vi får väl se om det finns några officiella uppgifter att tillgå när vi närmar oss den 19:e september (då TV-bolaget väntas börja ta emot bidrag). Hoppas kan man ju alltid. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se