SchweizSedan tidigare stod det klart att Schweiz TV-bolag SRG SSR planerar att ta emot bidrag inför Eurovision Song Contest 2022 med start den 1:a september. Som utlovat så har nu TV-bolaget presenterat regelverket.

I reglerna, som ni ser i korthet här nedan, så står det bl.a. att de letar efter en samtida, slående låt som överensstämmer med internationella krav där texterna ska ha ett starkt, tydligt och begripligt budskap. Skulle någon omröstning bli oavgjord så prioriteras artister från Schweiz men nationalitet är ingen avgörande faktor.

Schweiz interna Eurovision-2022-uttagning:

SRF, RTR, RTS och RSI kommer även i år att utse landets ESC-bidrag internt.
Återigen kommer en publikpanel bestående av 100 personer samt en internationell expert-jury bestående av 20 personer att rösta fram det vinnande bidraget 50/50 i ett flertal steg.
Intresserade låtskivare kan skicka in sina bidrag mellan den 1:a och 15:e september (12:00 schweizisk tid båda datumen), se srf.ch för fullständigt regelverk på olika språk (eller här på bloggen för reglerna på engelska).
Vem som till slut får representera Schweiz i ESC 2022 meddelas vid ett senare tillfälle.
(Källa: srf.ch)

Uppdaterat 2021-09-01: Anmälningsformuläret hittar ni här.

Uppdaterat 2022-03-01: Internvalet presenteras den 8:e mars, enligt SRF ESC Twitter.

Schweiz senaste ESC-bidrag:

Tout l’Univers“, Gjon’s Tears (live i Rotterdam 2021)

Schlagerpinglan: Efter att nationella uttagningar givit landet fyra finalmissar i rad och de nya internvalen resulterat i en 4:e plats (Luca Hänni 2019) och en 3:e-plats (Gjon’s Tears 2021) så är förväntningarna på Schweiz nästa internval ganska höga.

Allt hänger dock på att rätt låtskrivare och artister skickar in det rätta bidraget och att jurygrupperna sedan lyckas göra ytterligare ett imponerande val. Hur svårt kan det va? 😉 Lycka till, alla inblandade. 😀

Mer om Schweizs förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2022“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se