Liechtenstein TV-bolaget 1 FL TV (som började sända, på tyska, den 15:e augusti 2008) har meddelat att Liechtenstein inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 i Italien.

Förutom att eldssjälen i fråga, Peter Kolbel, gick bort för tre år sedan så finns fortfarande alla hinder för en ESC-debut kvar, d.v.s. att TV-bolaget behöver vara en fullvärdig EBU-medlem, ha stöd från landets ledning samt lyckas att finansiera både EBU-medlemskapet och ESC-deltagandet. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Trots att Liechtenstein aldrig deltagit i Eurovision Song Contest (även om de utan framgång försökte skicka Biggi Bachmann och “Little Cowboy” till ESC 1976) och 1 FL TV inte ens är någon EBU-medlem så är vi många som fortsätter att hoppas på ett mirakel. Tyvärr så verkar det inte finnas någon som tog vid efter Peter Kolbel på TV-bolaget och då ser det inte så ljust ut.

Senast ett land gjorde ESC-debut var 2015Australien oväntat fick en inbjudan till finalen. Kanske får man börja hoppas på ett utomeuropeiskt land om man önskar en ny deltagare inom rimlig tid? Vatikanstaten (som är det enda EBU-land i Europa som ännu inte deltagit) har ju inte visat något intresse av tävlingen medan Kosovo (som däremot visat intresse) har problem med att bli EBU-medlem.

Själv så håller jag tummarna för att vi i första hand ska få återse några av de länder som tidigare deltagit, d.v.s. Armenien (2020), Belarus (2020), Ungern (2019), Montenegro (2019), Bosnien och Hercegovina (2016), Turkiet (2012), Slovakien (2012), Andorra (2009), Luxemburg (1993) och Marocko (1980). Som synes så finns det en hel del att välja mellan. 🙂

Mer om ESC-ländernas 2022-förberedelser hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2022: Liechtensteins ESC-debut dröjer”

 1. Pato

  Armenien gör förmodligen comeback nästa år har jag hört från flera armenier, kriget verkar ha lugnat sig lite. De planerade egentligen att vara med 2021 bara att man inte var nöjd med låten som man hade valt eftersom så oerhört många artister hade tackat nej.

  Belarus kommer aldrig tillbaks, behövs ingen vidare förklaring.

  Ungern kommer inte heller tillbaks på åtminstone väldigt lång tid, man har inte gillat musiken i tävlingen helt enkelt, I Ungern ser man inte ESC som en seriös musiktävling.

  Montenegro kommer säkert tillbaks inom snar framtid.

  Bosnien kommer inte tillbaks på lång tid men de kommer tillbaks någon gång inom kommande 10-15 år tror jag.

  Turkiet snackas det om men tror inte på att mannen från TRT ska helt plötsligt ändra åsikter om tävlingen.

  och resterande länder behöver inga kommentarer. Om jag hade varit Martin Österdahl så hade jag lagt ner allt arbete som krävs för att få tillbaka Ungern, Bosnien och Turkiet.

 2. Nathalie

  Hade varit kul med ett udda land som Liechtenstein- har de ens några artister?

 3. Patrik

  Hade varit kul med nya länder som aldrig har deltagit som borde även kunna bli medlemmar i EBU och då åsyftar jag på Färöarna, Grönland,Gibraltar,och Åland som jag anser borde få fullvärdigt medlemskap i EBU.

 4. Patrik

  och att Wales och Nordirland borde tävla under egen flagg. Skottland tävlade under egen flagg 1969.

 5. Patrik

  Om EBU kunde ordna så att Liechtenstein kunde bli fullvärdiga EBU-medlemmar,då skulle Liechtenstein kunna delta i sångtävlingen,under förutsättning att landets TV-företag FLT och regeringen delar på kostnaden för EBU-medlemskap och startavgift för ESC-deltagande, Sen är jag kritisk till att Australien får vara med trots att landet inte ligger i Europa.

 6. Schlagerpinglan

  @Patrik, Går man efter statistiken hos den officiella Eurovision-sidan så är det 52 länder som tävlat genom åren och Skottland finns inte med bland dem. Lulu må vara från Skottland men jag har aldrig läst något annat än att det var Storbritannien som tävlande (och vann) 1969.

  Annars så håller jag med dig om att det vore skoj med lite nya länder i tävlingen och då är det nog Liechtenstein som jag har högst upp på min lista över nykomlingar, även om det just nu inte ser så ljust ut.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se