Estland TV-bolaget ERR har bekräftat att Estland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022 i Italien samt att de återigen kommer att använda sig utav den nationella uttagningen “Eesti Laul” för att utse tävlingsbidraget.

Närmare information om “Eesti Laul 2022” väntas i september, då TV-bolaget även kommer att börja ta emot bidrag från intresserade artister och låtskrivare. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2021-08-28: ERR väntas börja ta emot bidrag till “Eesti Laul 2022” den 2:a september, då även ett antal regelförändringar väntas bli presenterade. (Källa: eurovoix.com)

Estlands senaste Eesti Laul-vinnare:

The Lucky One“, Uku Suviste (Eesti Laul 2021)

Schlagerpinglan: Man skulle kanske tänka sig att jag, precis som i fallet med The Roop i Litauen, håller en liten tumme för att Uku Suviste ska vinna den nationella uttagningen tre år i rad, men så är det faktiskt inte.

Orsaken är att jag anser att Estland har så många fler intressanta artister att välja mellan än vad Litauen har, men det är ju så klart en smaksak. Främst hoppas jag på att få återse Stig Rästa bland de tävlande artisterna (och/eller låtskrivarna) men även Jüri Pootsmann, Koit Toome, Tanja och Laura finns högt upp på listan av artister jag gärna ser mer utav. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se