PolenChefen för TV-bolaget TVP, Jacek Kurski, har bekräftat att Polen kommer att delta i Eurovision Song Contest 2022. För Jastrząb Post avslöjade Jacek att de ännu inte vet hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag, endast att de tänker påbörja förberedelserna tidigare än vanligt.

Enligt Jacek har problemet på sistone varit att de inte fått tillräckligt bra bidrag inskickade till TV-bolaget. Han sade även att han skulle vilja att den polska representanten avslöjades senare men att låtförberedelserna skulle starta tidigare, helst redan under hösten. Av hans kommentarer att döma så är det högst osannolikt att TVP kommer att arrangera någon nationell uttagning 2022. (Källa: eurovoix.com)

Polens bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

The Ride“, RAFAŁ

Schlagerpinglan: De senaste tre ESC-åren har Polen testat att välja ut sina bidrag genom den nationella uttagningen Krajowe Eliminacje (2018) samt genom två internval (2019 och 2021) men samtliga har slutat utanför ESC-finalen.

Oavsett hur de väljer att göra sitt val 2022 (jag var inte speciellt imponerad av Szansa na Sukces. Eurowizja 2020 och ser inga problem med att de gör ännu ett internval) så hoppas jag att de får in ett par riktigt konkurrenskraftiga alternativ så att de lyckas ta sig till final i Italien 2022. Lycka till, Polen. 🙂

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Polen i ESC 2022“.

Relaterad information: Nu när Polen bekräftat sitt deltagande så har eurovisionworld.com 26 länder på sin lista över preliminärt bekräftade ESC 2022-länder medan wikipedia (som saknar Kroatien) har 25 länder på sin lista. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Polen 2022: TVP bekräftar deltagande”

 1. Pato

  Jag undrar ens om det går att ha Eurovision Song Contest i en stad som är HBTQI-fri zon… på så sätt skulle det var spännande om de vann.

 2. Adri

  Jag tillhör en av dem som tror att Alicja 2020 skulle kunnat vara en riktig dark horse, om nu 2020 fått äga rum. Inte mig emot heller, då jag älskade “Empires”.

  Att byta ut Alicja mot Rafal var nog 2020 års största nerköp. Hoppas Alicja får chansen 2020 🙂 med en ballad som kanske t.o.m toppar “Empires” 🙂

 3. Pato

  Adri,
  Njae jag tror inte “Empires” hade hänt. Jag tror den hade fått både jury och tittarpoäng men inte så det hade räckt för en finalplats. I bästa fall hade den kunnat ta sig till final och där kommit på en placering mellan 15-18.

  Alicja är jäkligt bra, begåvad, talangfull. Tyvärr var låten hon fick ingen höjdare; väldigt deprimerande, fel timing, bedrövlig text osv men med en låt med lite mer liv i och med rätt människor bakom henne hade hon kunnat ta sig väldigt långt i ESC.

  När du ändå tar upp Rafal. Om man ändå skulle välja honom så tycker jag man hade kunnat gå ännu mer “galet” med honom istället för att göra en vanlig generisk poplåt. Man hade kunnat ge honom en “Euro Neuro” som åtminstone var rolig och bra på riktigt istället för den slätstrukna dåliga låten han fick. Jag tror han hade axlat humor-genren bättre. Han hade kunnat göra en Belarus 2014 dessutom, då tror jag han hade lyckats bättre. Han hade aldrig fått några jurypoäng ändå.

  Sen så har ju Polen ett väldigt stort problem i den här tävlingen och det är att det är väldigt få artister som vill ha något att göra med det polska tv-bolaget som är styrt av Jacek Kurski som är en föredetta politiker och EU-parlamentariker. Man skickade Rafal just därför, man va helt säker på att han inte skulle säga något som TVP inte skulle uppskatta eller stå för. Det är jäkligt pressat där så alla artister som verkligen har talang får på något sätt hitta andra plattformar. Man skickar hellre en amatör med dålig låt som inte snackar skit om landets värderingar eller tv-bolag än att skicka en bra låt med en stjärna som kanske kommer säga något som regeringen i landet inte kommer uppmuntra.

 4. Adri

  Pato: Personligen hade jag tippat att Polen skulle komma runt 11-13 förra året, så jag tror visserligen inte att det var en braksuccé som väntade Alicja – hur mycket jag än själv önskat det (”Empires” var min fjärdeplats).

  Men en ganska bra placering med polsk standard, och bättre än vad oddsmakarna och gemene fan trodde! 🙂

  Alicja har i varje fall sagt att hon skulle kunna ställa upp igen så tv-bolaget behöver inte vara rädda för henne! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se