SlovakienSchlagerpinglan: I går, onsdagen den 1:a september, var det Slovakiens nationaldag vilket jag tyckte var en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom samtliga 7 tävlingsbidrag som ni hittar på min Slovakien-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Slovakiens ESC-bidrag:

“Don’t Close Your Eyes”, Max Jason Mai (ESC 2012)

Schlagerpinglans topp-7 av Slovakiens samtliga ESC-bidrag:
1. (2.) (2.) (2.) Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai (ESC 2012 – 18:e i semi 2)
2. (1.) (1.) (1.) Horehronie“, Kristina Pelakova (ESC 2010 – 16:e i semi 1)
3. (3.) (3.) (3.) Nekovecná Piesen“, Martin Durinda and Tublatanka (ESC 1994 – 19:e)
4. (4.) (4.) (5.) I’m Still Alive“, TWiiNS (ESC 2011 – 13:e i semi 2)
5. (7.) (5.) (6.) Modlitba“, Katarína Hasprová (ESC 1998 – 21:a)
6. (6.) (7.) (7.) Leť Tmou“, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková (ESC 2009 – 18:e i semi 2)
7. (5.) (6.) (4.) Kým nás máš“, Marcel Palonder (ESC 1996 – 18:e)

Snabbfakta: Slovakiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 7 gånger – vunnit 0 gånger


Se “Slovakien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Slovakien i Eurovision – Personlig topp-lista 2021”

 1. Adri

  Skulle inte kalla det ett kanonland i sammanhanget. Men bara titta vilken 180 Tjeckien gjorde efter en paus. Slovakien kan gå samma väg 🙂

  Själv gillar jag låtarna 1998 samt 2009-2011. Resten skippar jag!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Inte heller jag skulle kalla det en rolig samling, men de två topp-låtarna tycker jag är hyfsade i alla fall. Men precis som du skriver, kan Tjeckien så borde även Slovakien kunna göra en ögonbrynshöjande comeback. Hoppas kan man ju alltid. 🙂

 3. Mats

  Håller helt med om att Slovakien inte satt några större avtryck när de deltagit. Ett undantag dock: “Horehronie” med Kristina Pelakova från 2010 tycker jag är en riktigt bra låt som absolut borde ha gått till final det året.

 4. Schlagerpinglan

  @Mats, Mmm.. “Horehronie” var speciell (även om jag känner att jag inte uppskattar den lika mycket nu som förr) och känslan var att om bidraget tävlat för ett annat land så hade det förmodligen gått vidare. (Naturligtvis bara spekulationer och fördomar, men jag fortsätter att tycka att det är ett av de många bidrag genom åren som “felaktigt” missat finalen.)

 5. Pato

  Slovakien 2012 är typ exakt som Finland 2021, till och med som rocklåt starkare (slovakien 2012) men den ena kom sist i en semi och den andra 6a i finalen…

 6. HW

  @Pato Om vi pratar studioversion så tycker jag faktiskt att Slovakien 2012 är bättre än Finland i år, men jag tror det som gjorde att resultaten skiljde sig så mycket var liveversionerna. Blind Channel gjorde ett bra framträdande både när det gällde sång och scen medan “Don’t Close Your Eyes” lät riktigt illa live, så ingen som hörde den första gången tyckte nog den var någon höjdare.

 7. Engsla

  HW, jag tror du har rätt när det gäller 2012. Jag har aldrig brytt mig om att lyssna igenom studioversionen förut, men visst är den väldigt mycket bättre än den (framförallt sångaren då) var live. Men fortfarande tycker jag att låten börjar bra men sedan blir väl tjatig. Det tycker jag iofs om Finland 2021 också, så jag lägger ner min röst när det kommer till vilken av dem som är bäst 😉

  Jag hoppas och tror att Slovakien kan så mycket bättre än vad de hittills har visat i ESC, så jag hoppas på en comeback från deras sida. Så här blir iaf min topp sju-lista:

  1. “Horehronie“, 2010
  2. “Don’t Close Your Eyes“, 2012
  3. “Nekovecná Piesen“, 1994
  4. “Modlitba“, 1998
  5. “Kým nás máš“, 1996
  6. “Leť Tmou“, 2009
  7. “I’m Still Alive“, 2011

 8. Schlagerpinglan

  Rent låtmässigt så tycker jag nog ungefär lika bra om Finland 2021 och Slovakien 2012 (även om jag i teorin tycker att det finska bidraget är strået vassare) men det som gör mig lika överraskad varje gång är det finska framträdandet. Så energifyllt och förvånansvärt övertygande att den fina placeringen känns väldigt rättvis. Återigen ett bevis på hur viktigt det är att få till sina tre minuter på scenen.

 9. Pato

  Ja, egentligen en smaksak men Slovakiska bidraget har inte fullt lika pinsam text och att resultaten skiljer sig såå stort är ändå lite anmärkningsvärt men sedan så var ju 2012 ett myyycket starkare år även om 2021 var helt godkänt. Kolla på den semin de tävlade i, Zeljko från Serbien, Ott Lepland, Loreen, Turkiet, Kaliopi och andra bra bidrag.

 10. oe

  “Horehronie” är tveklöst det bästa Slovakien skickat, en riktigt bra låt som de tyvärr inte riktigt fick till live, men som ändå tveklöst borde gått till final. Den hamnade på 24:e plats av samtliga ESC-låtar mellan 2000-2020 på min topplista. Det enda slovakiska bidrag som egentligen är värt att nämna, för resten är sådär.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se