Andorra Schlagerpinglan: I dag, onsdagen den 8:e september, är det Andorras nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 6 tävlingsbidrag, som ni hittar på min Andorra-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Andorras ESC-bidrag:

“Casanova”, Gisela (ESC 2008)

Schlagerpinglans topp-6 av Andorras samtliga ESC-bidrag:
1. (2) (1) (2) Casanova“, Gisela (ESC 2008 – 16:e i semi 1)
2. (1) (2) (1) Salvem El Món“, Anonymous (ESC 2007 – 12:a i semifinalen)
3. (3) (3) (3) Jugarem A Estimar-nos“, Marta Roure (ESC 2004 – 18:e i semifinalen)
4. (4) (4) (4) La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi (ESC 2009 – 15:e i semi 1)
5. (5) (5) (5) La Mirada Interior“, Marian van de Wal (ESC 2005 – 23:a i semifinalen)
6. (6) (6) (6) Sense Tu“, Jennifer (ESC 2006 – 23:a i semifinalen)

Snabbfakta: Andorras deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 2004 – deltagit 6 gånger – vunnit 0 gånger


Schlagerpinglan: Trots att Andorras samlade ESC-bidrag är så pass få, endast sex stycken, och det efter några årliga genomlyssningar inte längre finns så mycket nytt att upptäcka hos dem, så blir jag lika förvånad varje år när jag märker att jag behöver justera topp-placeringen. 🙂

För mig är det två bidrag som står ut från mängden men vilken som är min absoluta favorit varierar uppenbarligen från år till år. Just i år är det tydligen “Casanova” som jag tycker är helt överlägsen (i alla fall vad gäller förmågan att få mig att bli på bra humör och det är ju inte så dåligt bara det). 🙂

Se “Andorra i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Andorra i Eurovision – Personlig topp-lista 2021”

 1. Adri

  Andorra 2005-2009 är verkligen “helt ok”. Varken mer eller mindre. 2005 och 2009 i studioversionerna var t.o.m rätt bra men havererade live.

  Men Andorra 2004 är verkligen en riktig favorit för mig! Jag älskar verkligen den låten! Endast slagen av Albanien samma år 🙂 Att den var ruskigt nära en nolla är läskigt att tänka på. Men 2004 var en tävling då resultaten inte gick min väg (och jag har mer eller mindre samma drömresultat nu som då när jag var 8).

  Andorra är för min del välkomna tillbaks när de än känner sig redo! 🙂

 2. oe

  Jag håller varken med pinglan eller Adri, utan placerar deras vinnare i botten, medan min lista istället toppas av:

  1. 2006 – Sense Tu

  Live var den sådär. Scenshowen var omotiverad, och sånginsatsen var inte på topp. Men låten i sig själv (i studioversion) är bra, och det är dem jag väljer att bedöma. Att den kom allra sist ett så pass svag år som 2006 har jag svårt att förstå. För mig är låten topp 3 det året, bakom Polen och eventuellt Slovenien.

  2. 2007 – Salvem el món
  3. 2009 – La teva decisió (Get a Life)
  4. 2005 – La miranda interior
  5. 2004 – Jugarem a estimar-nos
  6. 2008 – Casanova

 3. Schlagerpinglan

  Lite lustigt är det allt att jag tidigare i dag skrev (om Andorras bidrag) att: “efter några årliga genomlyssningar inte längre finns så mycket nytt att upptäcka” och så dyker det upp två kommentarer där två helt andra bidrag hyllas (än de två av sex som jag själv tycker är överlägsna). 😀

  Det finns visserligen inget “rätt” eller “fel” när det gäller personlig smak… men jag kan ju ha fel i att det inte finns något nytt för mig att upptäcka bland dessa bidrag. Uppenbarligen finns det något jag missat i 2004- och 2006-bidragen och ser därför med spänning fram emot att jag eventuellt kan komma att bli positivt överraskad en eller två gånger vid de framtida genomlyssningarna. 🙂

  Tack för tipsen (då jag annars kände mig ganska “klar” med dessa sex bidrag). Sanningen är väl att man aldrig blir “klar” med musik utan det finns alltid något nytt att upptäcka, om man är öppen för det. 😀

 4. Engsla

  Här var det bara att klippa och klistra från förra årets lista. Andorras överlägset bästa var med 2007

  Andorras topp sex:

  1. “Salvem El Món“, 2007
  2. “La Mirada Interior“, 2005
  3. “Jugarem A Estimar-nos“, 2004
  4. “Sense Tu“, 2006
  5. “La Teva Decisió (Get A Life)“, 2009
  6. “Casanova“, 2008

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se