Belgien Onsdagen den 15:e september, i radiostationen VivaCité mellan kl. 08:00 och 09:00, kommer TV-bolaget RTBF att presentera namnet på den artist som internvalts till att få representera Belgien i Eurovision Song Contest 2022. (Källa: RTBF)

Belgiens bidrag i Eurovision Song Contest 2021:

The Wrong Place“, Hooverphonic (live i Rotterdam 2021 – 19:e-plats i finalen)

Schlagerpinglan: Vi må närma oss perioden för de nationella ESC 2022-uttagningarna med stormsteg men lyckligtvis så behöver vi inte vänta riktigt så länge på de inledande presentationerna. Redan om fem dagar ser det ut som att vi får vår första bekräftade ESC 2022-artist. 😀

Som jag påpekade tidigare så har TV-bolaget RTBF två fjärdeplatser (2015 och 2017) och en finalmiss (2019) som senaste resultat i Eurovision, vilket får ses som en rejäl framgång (man kan ju inte lyckas varje gång). Nu ska det bli intressant att se vem som efterträder Loïc Nottet, Blanche och Eliot som TV-bolagets ESC-representant. 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Belgien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Belgien 2022: Eurovision-artisten presenteras snart”

 1. Lukas (ESC-Panelen)

  Det är vid detta tillfälle man känner att nu, äntligen, börjar det!

 2. Adri

  Jag vill säga att jag ändå uppskattat mycket av den mörka popen Belgien satsat på på sistone. 2017, 2018 och 2021 är verkligen bra. 2019 hade en bra vers, men platt refräng… och 2020 kan vi bara glömma.

  Men trots att den mörka popen funkat för mig, och till stor del i tävlingen – är det inte dags att satsa på något annat nu?

  Det är så trist när länder fastnar i ett mönster. Som Cyperns poptjejer och Sveriges popkillar. Inget dåligt i sig tycker jag. Jag älskar ju “Fuego” och tycker om “Too late for love” också. Men man vill ju inte vara förutsägbara 🙂

  När resultaten sen dessutom inte direkt skriker framgång så kanske man ska byta strategi? 🙂 Hoppas på något glatt från Belgien i år – sen får vi se i vilken genre. Jag är kompromissvillig där.

 3. Adri

  Iofs frångick både Cypern och Sverige sitt mönster i det förlorade året 2020. Frågan är då, räknas det? Ja, I guess. Men den riktigt breda europeiska publiken fick ju inte se det.

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Äntligen. 😀

  @Adri; Mmm… visst kan man ha förståelse för att TV-bolag fortsätter med det som fungerar och skickas det sedan in ännu fler av liknande bidrag så blir det allt svårare att ta sig ur “fällan”. Om de nu tvunget vill fortsätta i samma spår så kan man ju hoppas att de i alla fall höjer ribban och inte, som jag tyvärr tycker att Cypern gör, skickar “liknande men blekare” bidrag.

  Jag blev väldigt glad när Hooverphonic (dock ett VRT-val) tog sig vidare till finalen så uppenbarligen finns det fortfarande ett sug efter dyster, belgisk musik (och borde därför inte få stå tillbaka om rätt artist/bidrag finns) men likväl så hoppas jag på en rejäl överraskning nu när säsongens internvalspresentationer inleds. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se