SerbienSchlagerpinglan: Tidigare i år så rapporterades det att TV-bolaget RTS planerar att arrangera den nationella uttagningen “Beovizija” för att utse Serbiens bidrag i Eurovision Song Contets 2022, men efter det har det som sagt varit väldigt tyst.

Nu har TV-bolaget i alla fall bekräftat att landet kommer att delta i ESC 2022 samt börjat att ta emot bidrag via anmälningsformuläret på rts.rs. De nämner dock inte hur de tänker utse vinnaren. Kanske blir det en “Beovizija 2022“, kanske inte. (Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Serbiens ESC 2021-bidrag:

Loco Loco“, Hurricane (live i Rotterdam 2021 – 15:e-plats i finalen)

Schlagerpinglan: Jag hade hoppats på att när RTS väl uttalades sig så skulle de skingra alla frågetecken men i stället så är frågorna fler än tidigare. Eurovoix gjorde mig uppmärksam på anmälningsformuläret på rts.rs men där står inget som tyder på att det är Beovizija 2022 det rör sig om utan endast Eurovision. Nåja, enligt Esctoday så har de i alla fall bekräftat deltagande så tids nog får vi väl reda på resten. 🙂

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Serbien i ESC 2022“.

Relaterad information: Nu när Serbien bekräftat sitt deltagande så har eurovisionworld.com och wikipedia 30 länder på sina listor över preliminärt bekräftade ESC 2022-länder medan esctoday.com (som saknar Bulgarien, Malta, Polen och Rumänien) har 26 länder på sin lista. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2022“.

Observera att vi närmar oss deadline för de som vill skicka in sina bidrag till Norge och Schweiz (15:e september) samt Sverige (17:e september). Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2022: Serbien bekräftar deltagande”

 1. Adri

  Ser på både Wiwibloggs och Eurovoix att de gamla 90-talaikonerna Vengaboys vill representera Storbritannien i Eurovision.

  Jag vill avråda starkt från det.

  First thing first, Vengaboys är nederländska.

  Men utöver det. Storbritannien behöver en riktig make-over i tävlingen. Nåt som visar att de kan! Att skicka ett otroooooligt o-creddigt, nederländskt band som hade två hits för mer än 20 år sedan skulle verkligen cementera UKs status som ”a laughing stock” i Eurovision.

  Ryssland 2020 skickade ju nåt som ändå var snarlikt Vengaboys, men det kändes aktuellt ändå. Jag kan inte se ett scenario framför mig där Vengaboys någonsin kan framstå som fräscha.

  Jag vill dock vara tydlig med att jag älskar ”We like to party” av Vengaboys. Men jag vill inte ha de i denna bubbla 🙂

  Nej, jag ser hellre att UK snart bekräftar deltagande (tror verkligen inte de hoppar av, även om de fått för sig att vi hatar de) och skickar nåt inhemskt – minst. Det är väl där kraven får ligga.

 2. Adri

  Jag tycker väl att man ska söka bortom 90-talsstjärnor. Men, om UK i slutändan planerar att skicka en stjärna från förrförrförra årtiondet så ser jag hellre Des’ree än Vengaboys i alla fall.

  https://m.youtube.com/watch?v=BKtrWU4zaaI

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Annars så tycker jag nog att Vengaboys känns som något som Storbritannien skulle kunna skicka till Eurovision för att sedan bli oerhört chockade över att de inte får någon större mängd röster. 😀

  Så här på rak ärm så låter det som en väldig dålig idé men man vet aldrig… om de återuppstår i en modifierad ny stil och får en oemotståndlig låt så kanske… 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se