EstlandPå lördagskvällen den 27:e november avgjordes den andra av fyra kvartsfinaler när Eesti Laul 2022, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, fortsatte.

10 bidrag i form av musikvideor (som spelades upp för allmänheten för första gången på lördagskvällen) tävlade om fem platser i semifinalerna som kommer att avgöras i februari 2022, se hela schemat här.

Veckans programledare, Uku Suviste (ESC 2020/2021) och Tanja Mihhailova-Saar (ESC 2014), presenterade först de tre bidrag som tittarna röstade vidare innan de läste upp de två bidrag som juryn valt ut. Se resultatet och länkar till musikvideorna här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2022” – Kvartsfinal 2

Plaksuta“, Jyrise (en av semifinalisterna)

Resultatet “Eesti Laul 2022” – Kvartsfinal 2, 27:e november

Till Semifinalerna (tittarröster):
Laululind“, Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu
Vaata minu poole“, Helen
Mis nüüd saab“, Andrei Zevakin feat. Grete Paia
Till Semifinalerna (juryröster):
Plaksuta“, Jyrise
Vaikus“, Kaia-Liisa Kesler
Ute ur tävlingen (i startordning):
Kuradile“, Wiiralt
Siiani“, Desiree
Elu rüpes“, Silver Jusilo
Lõpuks muutub“, An-Marlen
Vahel lihtsalt“, Meisterjaan
(Källa: ERR)

Schlagerpinglan: Överlag så tycker jag nog (efter att ha lyssnat på ovanstående bidrag en första gång nu på lördagskvällen) att detta var en något starkare kvartsfinal än den vi såg förra veckan.

Personligen så tyckte jag att det fanns speciellt två bidrag som stod ut från mängden och det var de från Andrei Zevakin feat. Grete Paia (en något repetitiv låt som dock fastnade och till slut blev min överlägsna favorit) och Jyrise (en låt som jag ännu inte vet om jag gillar eller ej men som var så pass speciell att jag likväl höll en liten tumme för den). Lyckligtvis så gick båda vidare. 🙂

Utöver dessa två så hade jag Helen (lättsmält pop), Wiiralt (rock) och Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu (vacker ballad) på min lista över artister som jag ville ha vidare så det blev ju nästan jackpott. Att rockbidraget var det enda som valdes bort gjorde mig inte ens besviken då det (efter förra veckan) knappast råder någon brist på bra rock i Eesti Laul 2022. M.a.o. så räknar jag detta som en väldigt lyckad deltävling. 😀

Nästa kvartsfinal avgörs nästa lördag, den 4:e december, och de 10 bidrag som tävlar då (samt veckans programledare) presenteras på måndag, den 29:e november.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Estland 2022: Resultatet av “Eesti Laul” – Kvartsfinal 2”

 1. Mr A

  “Plaksuta“, Jyrise stack ut mest men kan bli jobbig i längden.

 2. Daniel

  Endast en låt fick mitt intresse denna runda och det var Vahel lihtsalt med Meisterjaan. Annorlunda låt som kändes lite utanför boxen. Tyvärr tog den sig inte vidare.
  Så fortfarande rocklåten från första rundan som är min nummer ett.

 3. Schlagerpinglan

  @Daniel, Meisterjaan brukar ha väldigt speciella bidrag i Eesti Laul men det är inte riktigt i min personliga smak. Även om jag egentligen inte ville ha vidare “Vahel lihtsalt“ så tycker jag nog att det är lite synd för tävlingen som helhet att den röstades bort redan nu.

  Så här långt, efter att ha hört halva startfältet (20 av 40 bidrag) så har även jag “Mitte kauaks” som min personliga favorit. Jag hoppas dock att något lite mer originellt (på ett imponerande sätt) dyker upp i de två sista deltävlingarna.

 4. Adri

  Andrei Zevakin feat. Grete Paia är min favorit inEstöand hittills, men jag blir inte blown away kan jag säga! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se