Slovenien Som det tidigare avslöjats så kommer TV-bolaget RTVSLO att arrangera online-tävlingen EMA FREŠ där slovenska talanger under 30 år som inte givit ut fler än tre låtar kan vara med och tävla om wildcard-platser i EMA 2022.

Nu har de 24 utvalda talangerna presenterats, tillsammans med titlarna på de låtar de tävlar med och som ni hittar här. Lite närmare regler för hur det ska gå till att utse de 14 EMA FREŠ-finalisterna, som sedan kommer att tävla om fyra platser i EMA 2022, Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, har också avslöjats:

EMA FREŠ – De 24 tävlande talangerna
EMA FREŠ
(Foto: EMA)

“EMA FREŠ” – Uppdaterade regler i korthet:
EMA FREŠ, som inleds den 29:e novemberTV-bolagets EMA-sida och pågår i fyra veckor, fungerar som en för-uttagning till EMA 2022 och är tänkt att upptäcka nya slovenska talanger.
Av de talanger (under 30 år, från Slovenien, ej givit ut fler än tre låtar) som laddat upp sina en-minuts-talang-videor har nu en expertjury valt ut 24 stycken som tävlar om fyra platser i Sloveniens ESC 2022-uttagning EMA 2022, som avgörs någon gång nästa år.
Bojan Cvjetićanin (sångare i Joker Out), Eva Boto (ESC 2012) och rapparen Arne är de tre kommentatorer som håller i den fyra veckor långa tävlingen.
Vecka 1-3 presenteras åtta talanger per vecka, d.v.s. två per dag varje måndag – torsdag.
Via onlineröstning avgör lyssnarna vem som blir dagens vinnare.
De fyra dagsvinnarna går vidare till lördagens omröstning där tre veckovinnare blir EMA FREŠ-finalister.
Efter tre veckor ska alla 24 talangerna ha presenterats och 9 EMA FREŠ-finalister utsetts.
De övriga 15 talanger som inte gick vidare kommer den fjärde veckan att få en extra chans att ta sig till finalen.
Genom fem extraomröstningar, måndag – fredag, så utser tittarna ytterligare fem EMA FREŠ-finalister.
EMA FREŠ-finalen, där totalt 14 talanger tävlar, kommer att vara uppdelad i två delar där tittarna och juryn i varje show utser vars en vinnare som får delta i EMA 2022.
(Källa: rtvslo.si)

Schlagerpinglan: Jämfört med den tidigare EMA FREŠ- omgången (inför EMA 2020) så är det i år en något kortare uttagning med fler kandidater och fler EMA-platser. Jag tycker spontant att det låter som en bra utveckling av formatet… men om det verkligen är det lär ju visa sig de närmaste veckorna. 🙂

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se