Tjeckien I dag inleddes den omröstning som (tillsammans med 50% juryröster) ska utse det bidrag som kommer att representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2022. Allmänheten (även utländska fans) kan t.o.m. den 15:e december rösta på sin favorit av de sju tävlande bidragen i “Eurovision Song CZ 2022“.

Bidragen presenterades i går i form av studioversioner och har under dagen kompletterats med inspelade live-framträdanden. Ni hittar samtliga länkar (och mer info) här medan röstningen görs via den officiella Eurovision-appen samt hos escz2022.com.

Ett av de tävlande ESCZ 2022-bidragen:

Lights Off“, We Are Domi

Schlagerpinglan: Efter att jag lyssnat igenom studioversionerna lite snabbt i går så hittade jag två favoriter: “Imma Be” och “Lights Off“. Efter att ha sett de sju liveframträdandena så har jag fortfarande samma favoriter (roligt att se att båda fungerade live) men frågan är om jag inte lutar lite mer åt We Are Domi. Jag avvaktar nog några dagar innan jag gör mitt slutliga val, deadline är ju inte förrän den 15:e december, så det är ju ingen brådska. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Tjeckien 2022: Se de sju ESCZ-live-framträdandena”

 1. Mr A

  Röstade precis på Lights off, verkar som en annan låt är favorit om man kollar på omröstningar.

  Och apropå odds: https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Undrar vilken artist det är i Melodifestivalen-startfältet som får oddssättarna att tro på vinst för Sverige. Lundvik har ju lägst odds men gick ju inte hem hos tittarna. Kanske tror de på ett bättre resultat för Robin Bengtsson… eller så är det bara för att det är Sverige. 🙂 Tråkigt dock för Circus Mircus som inte verkar ha övertygat mycket.

 3. Mr A

  @pinglan , Om man kollar historiskt brukar Sverige och Ryssland ligga högt i början så det är nog mer pga av detta än att de har fått feeling från någon akt.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jepp, jag vet… trodde bara att vi borde ha kanat lite efter att artisterna presenterats. Men, men… så länge vi inte vet hur bidragen låter så har vi väl en lika stor chans som vanligt. 🙂

 5. Mr A

  @pinglan Lär nog kana eftersom, i andra änden ligger ju alltid San Marino lågt i början som kan klättra.

 6. Engsla

  Jag började med att lyssna igenom liveframträdandena och tyckte väl inte att låtarna var så kul. Men om jag utgår från studiovesionerna

 7. Engsla

  Ha! Skulle rätta ett ord och tryckte iväg kommentaren… Hursomhelst så låter flera låtar helt ok i studioversion, så det är inget dåligt startfält här. Min klara favorit är iaf Jezinky, så vinner den blir jag nöjd 🙂

 8. Daniel

  Nu har jag röstat också och efter många lyssningar blev det till slut lights off för mig.

 9. Johanna

  Jag röstade på “By Now” och jag skulle bli mycket glad om den vann! I övrigt finns det väl några till som är helt ok vinnare!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se