EstlandPå lördagskvällen den 11:e december avgjordes den fjärde av fyra kvartsfinaler när Eesti Laul 2022, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022, fortsatte.

10 bidrag i form av musikvideor (som spelades upp för allmänheten för första gången på lördagskvällen) tävlade om fem platser i semifinalerna som kommer att avgöras i februari 2022, se hela schemat här.

Veckans programledare, Jüri Pootsmann (ESC 2016) och Getter Jaani (ESC 2011), presenterade först de tre bidrag som tittarna röstade vidare innan de läste upp de två bidrag som juryn valt ut. Se resultatet och länkar till musikvideorna här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2022” – Kvartsfinal 4

Aovalguses“, Ott Lepland (en av semifinalisterna)

Resultatet “Eesti Laul 2022” – Kvartsfinal 4, 11:e december

Till Semifinalerna (tittarröster):
Aovalguses“, Ott Lepland
Fire“, ELYSA
Sandra“, Black Velvet
Till Semifinalerna (juryröster):
What To Make Of This“, Minimal Wind feat. elisabeth tiffany
Golden Shores“, Púr Múdd, Shira
Ute ur tävlingen (i startordning):
Tule minu sisse“, Dramanda
Quicksilver“, Emily J.
Tunnete keel“, Eleryn Tiit
My Mom“, Jessica
Shouldn’t Be Friends“, Ariadne
(Källa: ERR)

Schlagerpinglan: Efter en genomlyssning av de tio bidragen så hittade jag mina egna semifinalister ganska lätt. Då jag kan tänka mig att Ott Leplands ballad kommer att växa med tiden så ville jag gärna ha vidare den medan bidragen från Emily J., Eleryn Tiit, Púr Múdd, Shira och ELYSA var de som jag tyckte bäst om på lördagskvällen.

Att få vidare två av fyra samt Ott Lepland får jag väl se som ett helt OK resultat, speciellt då jag tyvärr inte hittade något bidrag som träffade helt rätt denna gång heller. Nåja, det finns ett flertal lovande alternativ som tagit sig vidare till semifinalerna den 3:e och 5:e februari så kanske kan ytterligare lyssningar få ett eller annat bidrag att höja sig.

Om inget annat så finns ju chansen att någon artist lyckas att få till den där speciella gnistan vid liveframträdandena vid de avslutande showerna. Jag hoppas på det i alla fall. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Estland 2022: Resultatet av “Eesti Laul” – Kvartsfinal 4”

  1. Engsla

    Efter en första genomlyssning så är det Ott som sticker ut och helst plötsligt är min favorit i uttagningen. Stillsamt och fint. Det behöver inte vara mer än så här 🙂

  2. Mr A

    Nja, det här omgången var inget för mig. Lite mer action får det allt vara.

  3. Johanna

    Ott var absolut behållningen av den här semin. Överlägset bäst och näst bäst i hela EestiLaul (efter Stefan)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se