SpanienSchlagerpinglan: Jag har fortfarande jullov från bloggen men kikar in lite snabbt för att dela med mig av min första rangordning av de 14 bidrag som ska tävla i “Benidorm Fest 2022“, den nationella uttagning som kommer att utse Spaniens representant i Eurovision Song Contest 2022.

Efter att ha lyssnat på studioversionerna av bidragen ett flertal gånger nu så har jag fått fram min inledande topp-tio-lista, vilken ni kan se här nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Spaniens ESC 2022-uttagning:

Postureo“, Azúcar Moreno

Schlagerpinglans “Benidorm Fest 2022”-topp-10, 2021-12-25:
1. Eco“, Xeinn studioversion
2. Postureo“, Azúcar Moreno studioversion
3. Culpa“, Javiera Mena studioversion
4. Raffaella“, Varry Brava studioversion
5. Sigues en mi mente“, Marta Sango studioversion
6. Calle de la llorería“, Rayden studioversion
7. Slo mo“, Chanel studioversion
8. Voy a morir“, Luna Ki studioversion
9. Terra“, Tanxugueiras studioversion
10. Mejores“, Unique studioversion
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Make you say“, Sara Deop studioversion
Ay Mama“, Rigoberta Bandini studioversion
Quién lo diría“, Gonzalo Hermida studioversion
Secreto del agua“, Blanca Paloma studioversion

Schlagerpinglan: Det här är endast en första rangordning av låtarna, vars placering på listan mycket väl kan ändra sig när det gått en tid eller framför allt när jag får höra låtarna presenteras live. För tillfället så är jag i alla fall väldigt imponerad av startfältet och ser fram emot denna nygamla festival med höga förväntningar. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Spanien i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Spanien 2022: Schlagerpinglans topp-10 (21-12-25)”

 1. Micke

  Kan omöjligen få ihop en topp 10 från Spaniens uttagning. Det är två divisioner här. En division 1 med åtta bidrag som är som sämst åtminstone helt ok. Sen en division med sex bidrag där jag helt enkelt inte greppar något,,,bara so boring.

  Spanien Topp 7:

  1. “Terra”, de Tanxugueiras
  2. “Postureo”, de Azúcar Moreno
  3. “Calle de la llorería”, de Rayden
  4. “Secreto de agua”, de Blanca Paloma
  5. “Sigues en mi mente”, de Marta Sango
  6. “Voy a morir”, de Luna Ki
  7. “Make you say” – Sara Deop
  8. “Quién lo diría”, de Gonzalo Hermida

 2. Micke

  @Pinglan, får jag fråga dig en sak med all respekt? Finns mycket vi inte har överens här men det märkligaste är att du har min fjärdeplats absolut sist och en av mina fyra botten allra först. Hade varit kul att höra dina omdömen om dessa två

 3. Adri

  Starkast uttagning hittills. Om Spanien agerar rätt hela vägen till maj så blir det nog bästa placeringen på ett antal år 🙂

  1. “Terra” – Tanxugueiras
  2. “Calle de la lloreria” – Rayden
  3. “Secreto de agua” – Blanca Paloma
  4. “Sigues en mi mente” – Marta Sango
  5. “Postureo” – Azucar Moreno
  6. “Raffaella” – Varry Brava
  7. “Quilen lo diria” – Gonzalo Hermida
  8. “Ay mama” – Rigoberta Bandini
  9. “Mejores” – Unique
  10. “Eco” – Xeinn
  11. “Culpa” – Javiera Mena
  12. “Make you say” – Sara Deop
  13. “Slo mo” – Chanel
  14. “Voy a morir” – Luna Ki

 4. Micke

  @Adri, har det någonsin hänt tidigare så länge vi känt varandra här????????????????

  Samma fem bidrag på Topp 5 🙂

 5. HW

  Har inte lyssnat ingeom allt men håller med Micke och Adri om att “Terra” spontant känns mest intressant. Påminner mig lite om “Solovey”, fast i galicisk version då. 😉

 6. Mr A

  Blir ett kort jullov när Albanien drar igång snart. 🙂

 7. Adri

  Jag skulle säga att min topp 2 är fullständigt överlägsna. Helt egen liga, om än i en stark uttagning. De två är dock typ exakt lika bra.

  ”Terra” är roligare. Det är mer Eurovision. Mer ”spännande”. Påminner om en bättre version av polska ”Pali Sie” från 2019.

  Men ”Calle de lloreria” är ju en låt jag genuint gillar. Det är ”min stil” till 100%. Hade kunnat lyssna på den utanför bubblan, absolut.

  Så de två blir jag typ lika glada om de vinner. De andra kan vara bra, men ändå lämna ett sting av besvikelse 🙂 Vi får se om en månad ish 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Självklart. 😀

  Mina botten-bidrag är jag inte helt säker på i vilken orning de ska vara men “Secreto del agua“ placerade jag sist med en gång då mitt första intryck av den var att den var ganska seg och skulle behöva flera lyssningar innan jag fick grepp om den. Jag har nu lyssnat ett flertal gånger på den och till min förvåning så händer det fortfarande inget utan jag blir mest uttråkad men förväntar mig att det “klickar till” när som helst. 😀

  Vad gäller “Eco” så gillade jag låten redan vid första genomlyssningen men var lite tveksam till om den eventuellt kunde vara lite svag… men tvärtom så växer den för varje lyssning. Enligt mina öron så är det en mysig må-bra-låt i stil med mycket annan musik jag vanligtvis lyssnar på. Jag håller tummarna för att live-framträdandet ska gå bra men tror att det ev. kan vara för lite rutin och för mycket nerver för att det ska fungera. Vi får helt enkelt vänta och se. 😀

  @Mr A, Mmm… det blev inte mer än ett jullov light. Jag klarade inte ens av en hel dag utan att skriva något. 😀 Nåja, nu är det mest sporadiska julaktiviteter kvar så bloggandet kan återupptas. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se