AlbanienSchlagerpinglan: Den 3:e december presenterades de 20 bidrag som ska tävla i Festivali i Këngës 60, den nationella uttagning som kommer att utse Albaniens representant i Eurovision Song Contest 2022.

Efter att ha lyssna på studioversionerna av bidragen i flera veckor, och festivalen ska avgöras nästa vecka, så tycker jag mig ha en uppfattning om låtarna och känner att det är dags att presentera min inledande topp-tio-lista, vilken ni kan se här nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Albaniens Fest 60:

Sekret“, Ronela Hajati

Schlagerpinglans “Festivali i Këngës 60”-topp-10, 2021-12-26:
1. Theje“, Alban Ramosaj
2. Sekret“, Ronela Hajati
3. Vallëzoj me ty“, Kejsi Rustja
4. Hijena“, Ester Zahiri
5. Me duaj“, Evi Reci
6. Refuzoj“, Eldis Arrnjeti
7. Eja si erë“, Viola Xhemali
8. Dua“, Olimpia Smajlaj
9. Meteor“, Kelly
10. Triumfi i jetës“, Endri & Stefi
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Nën maskë“, Sajmir Çili
Deluzional“, Janex
Pse nuk flet, mama?“, Denis Skura
Për dreq“, Mirud
Një“, Shega
Në ëndërr mbete ti“, Gjergj Kaçinari
Padrejtësi“, Urban Band
E jemja nuse“, Rezarta Smaja
Baladë“, Xhuli Pjetraj
Kujë“, Kastro Zizo

Schlagerpinglan: När jag väl får se live-framträdandena av bidragen i Festivali i Këngës 60 (den 27:e – 29:e december) så är det mycket möjligt att jag blir tvungen att möblera om på listan rejält, men ser man till studioversionerna så är jag i nuläget väldigt klar över hur jag uppfattar bidragen. 😀

Inledningsvis så hade jag Alban Ramosaj som ohotad favorit men just nu så har jag hela fyra bidrag som jag skulle vara nöjd med att se som segrare samt ett antal andra som jag fortfarande tror har potential att övertyga under festivalkvällarna. Detta kan bli en riktigt intressant uttagning. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Albanien i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Albanien 2022: Schlagerpinglans topp-10 (21-12-26)”

 1. HW

  Här var vi överens om mycket. 🙂 Jag har också fyra bidrag jag skulle vara glad för om de vinner (även om jag skulle bli lite extra glad för min etta), och tre av mina fyra finns även bland dina fyra.

  1. “Sekret”
  2. “Theje”
  3. “Triumfi i jetes”
  4. “Vallezoj me ty”

  Förutom de är väl även “Refuzoj”, “Meteor”, “Për dreq”, “Eja si erë” och “Padrejtësi” helt ok. Största besvikelsen är Kastro Zizo som hade en av mina favoritlåtar förra året men i år har en ganska tråkig låt som dessutom verkligen inte passar hans röst.

  Det absolut mest troliga ser ut att vara att “Theje” vinner, vilket jag skulle vara nöjd med. Har dock hört några grejer om att Alban inte är jättebra live. Sitter framträdandet är nog segern ganska säker, blir der dåligt kan istället lite vad som helst hända tror jag.

 2. Schlagerpinglan

  @HW, Precis, mycket hänger ju på liveframträdandet så det är några intressanta dagar vi har framför oss. 😀

  Vad gäller din favorit “Triumfi i jetës” så är det det bidrag som växt mest för mig sedan första genomlyssningen. Då var jag direkt negativ till den men tydligen hände något de senaste gångerna för nu är den helt plötsligt “helt acceptabel”. 🙂 Med ett fungerande live-framträdande så kan nog vad som helst hända. 🙂

 3. Micke

  @Pinglan, sååååå impad av dig när det gäller Albanien. Du har alla rätt på Topp 10 förutom ett bidrag. Troligen har du bara skrivit fel på fjärdeplatsen för det är bara där bidrag skiljer. Alla övriga har vi med 🙂 Det lustiga är att din fjärdeplats är det bidraget som är absolut närmast utanför min Topp 10 🙂

  @HW, angående det du säger om bidraget “Theje” så har jag också hört dessa rykten om sångaren och det han presterar live. Det jag har hört är att han är usel. Hoppas verkligen det inte stämmer då jag dels har den som en av mina favvisar och dels för att jag är urless på dåliga insatser live i ESC och än mer i MF.

 4. Adri

  Min favorit är ”Theje”. Helt klart. Passar Albaniens profil i ESC – även om jag för all del även uppskattar när länder lämnar sin comfort zone. Men ska Albanien förstärka sin profil så är ”Theje” absolut exemplariskt 🙂

  Annars har jag även ”Vallëzoj me ty” på silverplatsen.

  ”Sekret” verkar omåttligt populär. I början avskydde jag den men med tiden så har jag lärt mig tycka om den… halvt iallafall. Den är fortfarande väldigt rörig men den har absolut något.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Med lite tur så kanske det t.o.m. blir så att vi båda blir nöjda efter en final, vilket inte händer alltför ofta. 🙂

 6. HW

  @Pinglan Kul att höra att “Triumfi i jetës” växt till sig, den verkar vara den enda av mina favoriter som inte är särskilt populär bland fansen. 🙂

  @Adri “Sekret” är definitivt min favorit, men jag håller absolut med om att den är rörig. Det är inget som stör mig särskilt mycket dock. Jag bara gillar låten 🙂
  Dock tror jag inte den vinner. I Albanien krävs det väldigt mycket för att den sortens upptempo ska vinna, och att Ronela verkar vara väldigt populär bland albanerna hjälper nog inte eftersom det är juryn som avgör allt (eller är det så även i år?). “Theje” är nog deras förstaval, men presterar Alban inte live blir det säkert “Baladë” eller något sånt.

 7. Micke

  Angående “Sekret” som ni snackar om och som är en av mina favvisar. 0-0.12 in i låtenär den min absoluta favvis. sen dippar den mellan 0.12-0.31 då den toppar igen. Sen växlar den. Jag älskar låtar som inte låter likadant hela tiden men här det lite gränsfall känner jag.

  Har nu hört Alban Ramosaj sjunga sitt bidrag. Min oro för rösten är mycket mindre efter det klippet live

 8. Mr A

  Finns det nån oddsfavorit?

 9. Schlagerpinglan

  @Mr A, Eurovisionworld brukar ju samla ihop oddslistor men de har inget ang. Albaniens uttagning och jag har tyvärr inte hittat några andra uppgifter heller. https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

  Det vore väldigt intressant att veta vilket/vilka bidrag som kan tänkas vara favoriter, alltså riktiga favoriter där man tar i beaktande att det är en jury som utser vinnaren (inte enbart Eurovision-fans-favoriter då de väldigt ofta har en lite annorlunda smak). 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se