Israel Schlagerpinglan: Torsdagen den 30:e december sändes del 25 av “X Factor Israel“, den talangjakt som TV-bolaget KAN använder sig utav för att utse Israels representant i Eurovision Song Contest 2022.

Efter att kategorierna Killar och Tonåringar tappat vars en deltagare i förra showen var det nu dags för Aviv Geffens Tjejer och Miri Mesika och Margols Grupper och Över 25 att tävla. Då Adi Cohen var frånvarande p.g.a. barnfödsel och Linet p.g.a. hälsoproblem så skulle endast en talang röstas bort men då Liron Lev drog sig ur frivilligt skedde ingen utröstning denna gång.

Här nedan ser ni länkar till artisternas framträdanden (de som finns tillgängliga) samt resultatet, allt enligt The X Factor Israel och EuroMix (översatt via Google Translate) samt Wikipedia då jag själv inte följer showen så här inledningsvis.

En av de kvarvarande talangerna i kategorin Tjejer

Believe“, Sapir Saban

“X Factor Israel” – Show 25 – Liveshow 2 – 30:e december:

Deltagare som gick vidare i tävlingen:
Anna Stefani (Tjejer) “Save Your Tears”
Inbal Bibi (Tjejer) “Leilot shel Yare’ah Male”
Gai’da Abu Awad (Tjejer) “Nizahta iti Acol”
Sapir Saban (Tjejer) Believe
Shiran & Ron (Grupper och Över 25) “Lost on You”
Tarante Groove Machine (Grupper och Över 25) “Ailet Hen”
Deltagare som ej deltog:
Adi Cohen (Grupper & Över 25)
Linet (Grupper & Över 25)
Deltagare som drog sig ur:
Liron Lev (Grupper och Över 25) “Tikun Klali”
(Källor: EuroMix, The X Factor Israel och Wikipedia – Sammanställning – schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Nästa liveshow sändes den 2:a januari och där fick hälften av de 14 kvarvarande talangerna tävla om sin fortsatta medverkan i tävlingen. Jag återkommer med resultatet när videor från showen finns tillgängliga. På återseende. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se