Litauen Schlagerpinglan: Nu till helgen, närmare bestämt lördagen den 8:e januari, inleder TV-bolaget LRT sin nationella uttagning av Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den första deltävlingen av Pabandom Iš Naujo 2022.

Här nedan hittar ni det mesta man behöver veta inför showen vad gäller info om uttagningen i stort och startfältet (inkl. länkar till de bidrag som redan nu går att lyssna på).

Litauen: “Pabandom Iš Naujo 2022” – Deltävling 1, 8:e januari:
Tid: kl. 20:00 CET
Plats: LRT Lituanica, LRT Televizija HD och lrt.lt
Vad händer? 50/50 tittar- och juryröster utser 6 semifinalister av 11 tävlande bidrag
Programledare: Giedrius Masalskis, Ieva Stasiulevičiūtė, Richardas Jonaitis
Startfält: se nedan
Mer info: Lyssna på “Pabandom Iš Naujo 2022”-bidragen

Ett av de tävlande bidragen i “Pabandom Iš Naujo 2022” – Deltävling 1:

Holiday“, Aldegunda

Schemat för Litauens ESC-2022-uttagning:

8:e januari Deltävling 1 11 tävlande → 6 semifinalister
15:e januari Deltävling 2 13 tävlande → 6 semifinalister
22:a januari Deltävling 3 12 tävlande → 6 semifinalister
29:e januari Semifinal 1 9 semifinalister → 4 finalister
5:e februari Semifinal 2 9 semifinalister → 4 finalister
12:e februari Final 8 finalister → 1 vinnare

Litauens “Pabandom Iš Naujo 2022” – Deltävling 1, 8:e januari:

Startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna:
1. Augustė Vedrickaitė (Augustė) – “Before you’re 6 ft under
(Augustė Vedrickaitė, Paulius Vaicekauskas, Robertas Semeniukas)
2. Gabrielė Goštautaitė – “Over
(Gabrielė Goštautaitė, Robertas Semeniukas)
3. Voldemars Petersons and the Break Hearters – “UP
(Voldemars Petersons)
4. Joseph June – “Deadly
(Vytautas Gumbelevičius)
5. Aldegunda – “Holiday
(Gailė Asačiovaitė-Main)
6. Viktorija Faith – “Walk Through The Water
(Charlie Akin, Viktorija Faith)
7. Elonas Pokanevič – “Someday
(Elonas Pokanevič, Edvardas Mikulis, Rokas Arciševskij)
8. Sun Francisco – “Dream Again
(Giedrė Ivanova, Maksim Ivanov, Snorre Bergerud)
9. Urtė Šilagalytė – “Running Chords
(Justas Kulikauskas, Aurimas Galvelis)
10. Mary Mo – “Get Up
(Marija Monika Dičiūnė (Mary Mo), Tomas Dičiūnas, Paulius Vaicekauskas)
11. Erica Jennings – “Back to myself
(Erica Jennings, Stephen Sims, Deividas Jaroška, Rick Blaskey, Victor Diawara)
(Källor: lrt.lt och wikipedia – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Lördagens show filmades i går och kommer att kompletteras med tittarnas röster efter deltävlingen, precis som vi är vana vid när det gäller Litauens ESC-uttagning. Eftersom inte alla bidragen släppts än så kan jag inte utse någon personlig favorit men märker att jag är ganska förtjust i den något Britney Spears-doftande “Holiday” med Aldegunda samt “UP” med Voldemars Petersons (minus utomjordingsdelen). 😀

Efterhand som fler bidrag släpps så kommer jag att uppdatera detta inlägg med länkar och låtskrivare. Förhoppningsvis är startfältet komplett innan deltävlingen sänds på lördag. På återseende. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Litauen i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Litauen 2022: Inför Pabandom Iš Naujo – Deltävling 1”

 1. Adri

  Det har hänt igen för mig. Att man bara på måfå råkar vakna upp med en ESC-låts melodi i hjärnan. Har suttit i möten, pratat i telefonen och tvättat idag och denna melodi har varit ständig i min hjärna. Det finns vissa låtar i bubblan som jag känner mig rätt ensam i att uppskatta. Polen 1996 har jag kämpat för på denna sida (och jag kommer inte ge upp, den ska få uppskattning!)

  Men idag handlar det om en låt från Turkiet. Det är inte en låt som kanske kommer först när man ska tänka på Turkiets bidrag i ESC. Då är det väl mest etniska pop-bangers som dyker upp i hjärnan. Men det här är en låt som kryper upp till en allt mer och mer och nu är den nog ändå topp 5, kanske topp 3, från Turkiet för mig.

  Jag köper att låten inte hamnade i toppstriden. Det var ett riktigt starkt år, och Spanien, Danmark, Grekland, Cypern och Frankrike skickade guld de med. Men att den kom vad… 16e plats eller nåt är löjligt.

  Här är den: https://www.youtube.com/watch?v=iAjz_UUTMoo

  Och nu vill jag veta. Är jag – precis som i fallet med Polen 1996 – ensam om att se “the genius” i denna låt? Jag har en känsla av att detta är en TOTALT förbisedd låt. Har nog typ aldrig ens läst dess namn på denna blogg under alla år. Men någon är väl ändå med mig? Melodin i refrängen är ju genial för den sätter sig i hjärnan, men stör inte skiten ur en? 🙂

  Så, svara gärna. Vad tycker ni om ovanlänkade låt? Och vill ni inte, så är det fine det med för då har jag iaf fått säga mitt och inte behövt störa mina kompisar och familj med mina tankar om en låt de inte hört och inte vill höra! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan naturligtvis endast tala för mig själv och jag kan mycket väl se det som att du är ganska ensam även när det gäller Turkiet 1995. Inte för att jag tycker att det är en dåligt låt, nej tvärtom, den är lika bra som många andra turkiska ESC-bidrag men blir därför en “en i mängden”-låt för mig. Jag har lyssnat på den ett flertal gånger genom åren men den gör inget större intryck på mig. “Bra” men inte mycket mer (om inte denna sista genomlyssningen var droppen som fick låten att sätta sig på hjärnan). 🙂

 3. Adri

  Hmph… vi är ofta enade. Men just ballader verkar vara där vi skiljs åt. Jag vet att ballader ofta har lite längre sträcka för dig för att få samma typ av uppskattning som en riktigt god upptempo-låt. Redan där skiljer vi oss. Men sen när du väl gillar ballader, så är de inte mina favoriter. Och som synes går det nog åt andra riktningen också.

  Så ballader är inte där vi möts verkar det som! 🙂

 4. Micke

  @Adri, blev lite chockad här först. Missuppfattade året på din polska låt. Visserligen har vi klickat oväntat mycket i år men att vi nu även skulle ha samma låt från Polen som vi är ensamma om var bara för mycket. Tyvärr var det så. Min var året efter

  https://www.youtube.com/watch?v=8E3PFnkp0x8

  I fallet med min låt från Polen och att jag “är ensam” om den handlar det nog mycket om att den dippade live. Tycker din är helt ok även om jag tycker hennes röst är lite svag i vissa moment. Letade därför upp en studioversion för att se om även din är bättre i studioversion. Det är den om än inte lika extrem skillnad.

  Vad sen gäller din turkiska så får jag som oftast med Turkiet “varför är ni inte med längre” känslor. Kan dock inte säga att det är nån favvis hos dem men det handlar ju mycket om att det finns så mycket bra som de serverat oss. Men visst jag gillar den så du är absolut inte ensam 🙂 Jag lovar dig Adri att den hade varit mycket högt i topplistan från vilket annat land som hest nästan

 5. Adri

  Micke: Tack även du för svaret 🙂 Gällande Polen 1997 tycker jag också om den, men den står väl i skuggan från deras fantastiska ballad från året innan för min del kanske 🙂

  Sen tycker jag Polen 1996 faktiskt är bättre live än i studion. Och det handlar just om hennes röst. Hennes röst är inte ”klassiskt vacker” utan otroligt skränig, lite samma effekt som ett larm. Och den där otroligt bristfälliga rösten kommer fram bättre live, medan den är lite för polerad i studioversionen för min del 🙂

  Men gällande Turkiet 1995 är det iaf kul att ha någon med mig 🙂 Jag har väl inte lagt överdrivet mycket tankekraft på den låten innan. Hört några gånger, och gått vidare med livet. Men den refrängens melodi är ju otrolig! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se