Lettland I dag, den 10:e januari, presenterades de 10 bidrag som tävlar om tittarnas wildcard i Supernova 2022, Lettlands nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2022. Bidragen kan lyssnas och röstas på hos supernova.lsm.lv.

De aktuella låtarna är de som urvalsjuryn placerade på plats 17-26 när de valde ut semifinalisterna från de 130 inskickade bidragen. De som registrerar sig på supernova.lsm.lv (med Facebook, Draugiem.lv eller Twitter) kan rösta på sin favorit en gång per dygn mellan den 10:e januari (kl. 09:00 lettisk tid) och 14:e januari (kl. 23:59 lettisk tid).

Det bidrag som får flest röster får möjligheten att delta i semifinalen av Supernova 2022 5:e februari tillsammans med de 16 bidrag som man kan lyssna på här.

Vinnaren av omröstningen kommer att avslöjas den 15:e januari.

Uppdaterat 2022-01-15:Miks Galvanovskis fick Supernovas wildcard

En av artisterna som tävlar om ett “Supernova 2022”-wildcard:

Katrīna Dimanta (här med “Supernova 2020”-tvåan “Heart Beats“)

“Supernova 2022”-wildcard-kandidater:

Bidrag, Artister (lyssna / rösta på bidragen hos supernova.lsm.lv)
“Call the Lights” – ANTRA STAFECKA UN ATIS IEVIŅŠ
“Brīnumzeme” – DĀRTA STEPANOVA
“Open Road” – EDVARDS STRAZDIŅŠ
“My Voice” – KATRĪNA DIMANTA
“Let Me Go” – MARTA RITOVA
“One More Time” – MĀRTIŅŠ STRODS
“I’m Just A Sinner” – MIKS GALVANOVSKIS
“1+1” – RIHARDS BĒRZIŅŠ
“Labākie vārdi” – TĒTIS
“Naked Smile” – TOMS KALDERAUSKIS
(Källa: supernova.lsm.lv)

Schlagerpinglan: Rent spontant så måste jag säga att jag är mer imponerad av dessa tio än jag var av de 16 utvalda men det kanske kan bero på att dessa kändes lite mer lättlyssnade, vilket inte alltid behöver betyda att de är bättre i längden.

Efter en första genomlyssning så har jag ingen personlig favorit men ser att de röstande så här inledningsvis har givit flest röster till Miks Galvanovskis (bl.a. “Runaway“ 2017 och “Shattered” 2019) medan Katrīna Dimanta (“Cake to bake” 2014 och “Heart Beats” 2020) är tvåa och Toms Kalderauskis (“We Won’t Back Down” 2017 och “Be My Truth” 2020) innehar tredjeplatsen så här långt.

Fler kända namn bland de hoppfulla: Rihards Bērziņš (“Your Eyes” 2015), Marta Ritova (“Not From This World” 2016) och Antra Stafecka un Atis Ieviņš (“Coming Over” 2020).

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Lettland i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lettland 2022: Lyssna på Supernovas wildcard-kandidatbidrag”

 1. Adri

  Inget här slår i alla fall Aminata.

 2. Johanna

  Är det bara jag som tycker tre-fyra av dessa låtar är bättre än alla valda förutom Aminata?

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag är inte så förtjust i Aminatas bidrag och skulle vilja gå ett steg längre och säga att jag hade föredragit att se wildcardbidragen i final och låta de semifinalsklara tävla om några extraplatser. 🙂

 4. Johanna

  @Schlagerpinglan Aminata är fortfarande bäst men det känns som det här är uppgjort på förhand då samtliga wildcard-låtar är bättre än alla som ska tävla förutom Aminata. Det känns som det är henne de vill ha och jag skulle vilja säga att hon är den enda chansen de har på en finalplats.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se