Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 4 av de 28 artisterna är Browsing Collection som tävlar i den andra deltävlingen:

Browsing Collection Artister: Browsing Collection

Melodifestivals-historik: Debutanter

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram

Bidrag: “Face In The Crowd
Startnummer: #5 i deltävling 2
(12:e februari i Göteborg Stockholm)
Låtskrivare: Carolina Karlsson, Mimi Brander,
Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman,
Jimmy Wahlsteen

SVT:s text om artisterna:
Browsing Collection kallar sig själva Sveriges fetaste käftsmäll. Carro Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren och Nora Lenngren debuterar i Melodifestivalen och lovar att ge 110% på scenen med bidraget “Face In The Crowd”.

– Det är en riktigt punkig rockdänga och vi kommer bjuda er på en riktig jäkla show.

Browsing Collection är Skövdebandet som med sin svängiga och metalinfluerade punkrock vill få publiken att headbanga och svettas. 2018 släpptes “Don’t Want To Dance”, som hyllades världen över och innebar startskottet för bandets nya sound. De har vunnit musiktävlingar, spelat på stora festivaler och släppte 2020 albumet “Cyper Space Buffet”. Nu är Browsing Collection redo för nästa utmaning.

– Vi har spelat tillsammans i snart 13 år och vi har varit ute på Europaturnéer, spelat i Sydkorea och nu ÄNTLIGEN är det dags för Mello. Det ska bli så jäkla kul! ”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Precis som många andra nationella ESC-uttagningar så verkar Melodifestivalen fått sin del av “Måneskin-effekten“, vilket jag inte har något emot. (Påpekas bör väl att den svenska uttagningen även annars brukar vara ganska bra på att få med representanter från många olika genrer.) Browsing Collection är inget band jag hört något av förr men om musiken beskrivs som svängig och metalinfluerad punkrock så kan det mycket väl falla mig i smaken. Jag hoppas på det bästa och ser fram emot bidragspresentationen med stor nyfikenhet. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se