Norge Schlagerpinglan: Nu på lördag inleder Norge sin nationella ESC-uttagning “Melodi Grand Prix 2022” men det är inte förrän den 19:e februari, efter fyra semifinaler, en Sistesjansen och en final, som vi vet vem som kommer att representera landet i Eurovision Song Contest 2022.

Sedan i går har vi kunnat lyssna på de 21 studioversionerna av de norska kandidatbidragen och även om alla kanske ännu inte har har en uppfattning om startfältet så har spelandet på bidragen påbörjats.

Här nedan ser ni hur bidragens vinnarchanser ser ut om man går efter oddsen hos ett flertal oddssättare (se eurovisionworld.com för specifika odds):

En av förhandsfavoriterna att vinna MGP 2022 (enligt oddsen)

Death of Us“, Elsie Bay

Chansen att vinna Melodi Grand Prix 2022 – 22-01-11: (enligt odds)

Artist – Bidrag Vinnarchans
1. Elsie Bay – “Death of Us 23%
2. Subwoolfer – “Give That Wolf a Banana 17%
3. Mari Bølla – “Your Loss 9%
4. NorthKid – “Someone 8%
5. Christian Ingebrigtsen – “Wonder Of The World 4%
6. TrollfesT – “Dance Like a Pink Flamingo 4%
7. Lily Löwe – “Bad Baby 3%
8. Vilde – “Titans 3%
9. Anna-Lisa Kumoji – “Queen Bees 3%
10. Alexandra Joner – “Hasta la vista 3%
11. Oda Gondrosen – “Hammer Of Thor 3%
12. Steffen Jakobsen – “With Me Tonight 2%
13. Sofie Fjellvang – “Made Of Glass 2%
14. Mira Craig – “We Still Here 2%
15. Eline Noelia – “Ecstasy 2%
16. Maria Mohn – “Fly 2%
17. Kim Wigaard – “La Melodia 2%
18. Sturla – “Skår i hjertet 2%
19. Daniel Lukas – “Kvelertak 1%
20. Farida – “Dangerous 1%
21. Frode Vassel – “Black Flowers 1%
(Källa: eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på studioversionerna av bidragen ett antal gånger så har jag (överraskande nog) “Wonder Of The World” som överlägsen personlig favorit. Vanligtvis brukar jag behöva ge de mer lugnare bidragen ett flertal lyssningar innan de når fram men denna hittade rätt direkt. 🙂

Vad gäller de övriga bidragen så finns det ett flertal som jag inte behöver övertalas för att lyssna mer på, bl.a. “We Still Here“, “Black Flowers“, “Your Loss” och “Titans“, som jag alla tycker har något visst. (Även “La Melodia” och “With Me Tonight” får ett omnämnande här, även om jag ännu inte är helt övetygad.)

Ser man till de två som verkar vara favoriter så här inledningsvis (innan vi sett bidragen framföras live), så tror jag faktiskt att jag föredrar “Give That Wolf a Banana” framför “Death of Us“… men med lite tur så visar det sig att vinnaren finns lite längre ner på listan. 🙂

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Norge 2022: Vem vinner Melodi Grand Prix? (en titt på oddsen)”

 1. Adri

  Alltså vinner ”Give that wolf a banana” så är ju allt hopp ute. Detta borde bara bli ett internval där Elsie väljs!

  Allt annat är galenskap 🙂 Men jag litar inte direkt på norrmännen efter 2018.

 2. Mr A

  Norge väljer alltid på sitt eget sätt. Aldrig de mest givna eller uppenbara för ett ESC fan.

 3. Micke

  Min överlägsna favvis plus min tvåa och trea är åtminstone lätt på topp 10 på denna lista så det känns ju bra. Mina övriga två är dock alltför långt ned som 13 och 14.

  Sen än en gång är jag chockad att jag och Adri klickar så mycket hittills i år. I synnerhet så måste ju de som har gjort låten på andra plats gone totally bananas. Sicken dynga rent ut sagt

 4. Mr A

  Går rykten om att Bananlåten är Ylvis.

  https://wiwibloggs.com/2022/01/10/norway-are-ylvis-behind-subwoolfers-melodi-grand-prix-2022-entry/268386/

  What does the fox say?

  Banan, sallad….

 5. Patrik

  Vem som kommer att ta hem den Norska finalen så har jag redan nu eftr 2 genomlyssningar av alla låtarna 2 bidrag som kommer att fajtas om guldet. Det är låten “Death of us” med Elsie Bay och låten “Someone”med gruppen North Kid som kommer att göra upp om segern i den Norska Grand Prix fionalen.

 6. Andreas

  Tack för ert fina stöd för ”Death Of Us”. Värmer med så fina kommentarer Adri och Patrik. /en av upphovsmännen & producenterna

 7. Adri

  Andreas: Tack själv för en så välgjord låt 🙂

 8. Micke

  @Andreas du behöver absolut inte tacka mig bara för att jag skriver detta nu men bara så du vet. Även jag har hyllat bidraget flertalet gånger här utan att nämna vilket bidrag jag syftat på. Jag ville testa folket här och se om det kom nån respons men icke 🙂 Många gånger här nu har jag skrivit att ett bidrag är helt överlägset i Melodi Grand Prix 2022. Bidraget jag syftat på är ”Death Of Us”. Elsie Bay.

  Ett gediget genomarbetat bidrag helt utan dippar men med desto mer toppar. Hade kunnat skriva mycket mer om det och kommer också så att göra senare. Jag skriver och spelar själv så jag är insatt och ett annat plus är att ni bara är tre låtskrivare. Tror du förstår.

  Hittills i år har jag hittat tre bidrag jag ger betyget (9/10) MYCKET BRA och ett av dessa är ert bidrag. Starkt jobbat. Måtte nu bara röstarna inte låsa fast sig i schlagerfällan och ni till slut där står med ett la la la bidrag i famnen. Jädrar rent ut sagt vad glad jag skulle bli om ert bidrag med Elseie står som vinnare i Norge 🙂

 9. Engsla

  Nu har jag lyssnat igenom alla låtarna några gånger och återigen är det väl så att jag inte är riktigt synkad med de norska låtarna. Det blir bra trist efter ett tag.

  Klart bäst är “Death of us”.

  Sedan är “Give that wolf a banana” tillräckligt knas för att vara en välbehövlig frisk fläkt bland allt det andra, så skulle den vinna förstår jag faktiskt varför 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se