IslandEfter samråd med de epidemiologiska myndigheterna har TV-bolaget RÚV beslutat sig för att ändra datumen för “Söngvakeppnin 2022“, Islands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022, se de nya datumen nedan.

Orsaken till flytten är att de hoppas öka chanserna att kunna genomföra uttagningen utan restriktioner och med publik på plats. Egentligen hade de velat skjuta på den ytterligare men eftersom deadline för att skicka in ESC 2022-bidragen är den 13:e mars så var detta, med final den 12:e mars, det bästa alternativet.

De tio bidrag som ska tävla i den isländska uttagningen kommer att presenteras den 5:e februari i TV-programmet Lögin í Söngvakeppninn (och släpps strax efter).

Söngvakeppnin 2022
(Grafik lånad från RÚV)

Uppdaterat schema för Islands Söngvakeppnin 2022:

3:e september- RÚV tar emot bidrag
6:e oktober Deadline (ca 160 bidrag inkom)
5:e februari de 10 utvalda bidragen presenteras
19:e februari → 26:e februari Semifinal 1 5 bidrag → 2 finalister
26:e februari → 5:e mars Semifinal 2 5 bidrag → 2 finalister
5:e mars → 12:e mars Final 4-5 finalister → 1 vinnare
(Källa: RUV)

Schlagerpinglan: Då jag brukar ha full uppmärksamhet riktad åt Melodifestivalens final så tycker jag att det är lite synd att Island tvingats att placera sin final samma kväll och att jag därmed (troligtvis, man vet aldrig vad som händer) kommer att missa den spännande upplösningen av Söngvakeppnin.

Men, men… som synes av schemat så här långt så blir det ju jämnare spridning av finalerna med finaler i Danmark, Serbien, Rumänien och ev. Moldavien den 5:e mars medan Sverige, Island och Portugal gör sina val den 12:e mars. Inget ont som inte har något gott med sig. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Island i ESC 2022“.

Relaterad information: I dag kom beskedet att även Melodifestivalen 2022 känner av covid-effekter då det beslutats att turnén ställs in och samtliga sex shower sänds från Stockholm, mer om det senare.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se