ItalienI dag har utvalda representanter för pressen fått lyssna på de 25 bidrag som kommer att tävla i Italiens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022, d.v.s. “Sanremo 2022“, som kommer att arrangeras mellan den 1:a och 5:e februari.

Här nedan ser ni betygen som bidragen fick av journalistkåren och längre ner finns en rangordning efter genomsnittliga slutresultatet. Om ni klickar på titlarna på bidragen så kommer ni till Sanremo_en Twitter där det finns en kort beskrivning av låtarna på engelska.

Pressens betyg av Sanremo 2022-bidragen:
Sanremo 2022 Sanremo 2022
Sanremo 2022 Sanremo 2022
(Grafik från Sanremo_en Twitter – klicka för större bilder)

“Sanremo 2022” – Pressens genomsnittliga betyg efter genomlyssning:

(Klicka på titlarna för beskrivningar av låtarna på engelska)
1. La Rappresentante Di Lista – “Ciao Ciao 7,875
2. Dargen D’Amico – “Dove si balla 7,375
3. Elisa – “O forse sei tu 7,300
3. Massimo Ranieri – “Lettera al di là del mare 7,300
5. Mahmood feat. Blanco – “Brividi 7,025
6. Rkomi – “Insuperabile 7,000
7. Gianni Morandi – “Apri tutte le porte 6,800
7. Ditonellapiaga feat. Rettore – “Chimica 6,800
9. Noemi – “Ti amo non lo so dire 6,675
10. Giovanni Truppi – “Tuo padre, mia madre, Lucia 6,625
11. Yuman – “Ora e qui” (Sanremo Giovani) 6,400
12. Michele Bravi – “Inverno dei fiori 6,350
13. Fabrizio Moro – “Sei tu 6,250
14. Sangiovanni – “Farfalle 6,100
14. Tananai – “Sesso occasionale” (Sanremo Giovani) 6,100
16. Emma Marrone – “Ogni volta è così 6,050
17. Irama – “Ovunque sarai 5,975
18. Giusy Ferreri – “Miele 5,950
19. Le Vibrazioni – “Tantissimo 5,875
20. Highsnob feat. Hu – “Abbi cura di te 5,750
21. Aka 7even – “Perfetta così 5,725
22. Iva Zanicchi – “Voglio amarti 5,470
23. Achille Lauro – “Domenica 5,450
24. Matteo Romano – “Virale” (Sanremo Giovani) 5,375
25. Ana Mena – “Duecentomila ore 5,225
(Källa och grafik: Festival di Sanremo Twitter – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Går man efter oddseneurovisionworld.com så består topp-trion just nu utav Mahmood & Blanco, Elisa och Emma med La Rappresentante Di Lista (pressens 1:a) på en 15:e plats medan Dargen D’amico (pressens 2:a) är på 19:e-platsen och Massimo Ranieri (pressens delade 3:a) är delad 12:a. Vi får väl se om dagens press-lyssning ger någon effekt på oddsen, vilket inte kan anses vara helt omöjligt. 😀

Efter att jag nu läst beskrivningarna av de 25 tävlingsbidragen (som ger hopp om en årgång som kanske t.o.m. kan vara bättre än vanligt) så börjar jag bli riktigt otålig och kan knappt vänta tills det blir dags för “Sanremo 2022” att dra igång. Mindre än tre veckor kvar nu. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Italien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Sanremo 2022: Pressens betyg på de 25 Sanremo-bidragen”

 1. Micke

  Emma Marrone….jag säger bara Emma Marrone. I denna låt som jag älskar tar hon oss efter 52 sekunder in en värld av fullkomlig njutning där hon beskriver storheten i kvinnlighetens röst. Jag som man inser att jag är av underordnad betydelse röstmässigt. Carola och liknande ljusröstade….LÄR ER

  https://www.youtube.com/watch?v=u1ynx1XRYUo

 2. Micke

  @Pinglan, kan du eller nån annan här förklara för mig vad tusan hände 2012. Handlar just om den fantastiska rösten Emma Marrone. Jag visste inte att hon var med i San Remo 2012 och att hon dessutom tydligen vann med denna mäktiga låt. Vad hände sen? Varför representerade den inte Italien 2012?

  https://www.youtube.com/watch?v=pMzNxA81qmE

 3. Micke

  @Pinglan, glöm frågan. Kanske bäst om jag kollar upp först innan jag öppnar käften 🙂 Ser nu att den inte vann utan att det bara står så på en länk på youtube från San Remo. Iofs än värre att den inte vann överhuvudtaget. Märkligt. Vinnaren var bra men klasser efter

 4. Micke

  @Pinglan ta bort mig härifrån

 5. K2

  @Micke ja nu blev det rörigt. Emma vann Sanremo 2012 men man skickade Nina Zilli till Esc istället det året. Obegripligt! Hoppas jag inte rört till det ännu mer.

 6. Micke

  @K2, tack för svar. Jaså Emma vann verkligen då. Det var ju bra det iaf. Förmodligen tackade hon väl tyvärr nej till ESC det året då. Inget ont om Nina och hennes låt (förutom att hon raserade den med engelska i finalen) men Emmas var mycket bättre.

 7. Micke

  @K2, har du stort intresse för San Remo?

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Intressant fråga dock, för Emma vann Sanremo men vid den tidpunkten så var det inte vinnaren som skulle få Eurovision-förfrågan utan RAI använde bara tävlingen som ett stort internval där de sedan själva utsåg sin ESC-representant. Det är inte förrän senare år som vinnaren får ESC-frågan (och nu ännu senare så får artisterna meddela i förväg om de är intresserade eller ej).

  Oavsett… så här i efterhand ser valet lite konstigt ut och RAI korrigerade ju sig senare då de skickade EMMA 2014 (via ett rent internval utan att involvera Sanremo)… men det gick ju inte så bra (konstig nog).

 9. Micke

  @Pinglan, finalen 2014 är ett av de största frågetecken jag sett. Jag har hört Emma Marrone från åtskilliga liveframträdanden och hon håller alltid sin röst, dock inte i ESC 2014. Har funderat över om hon var sjuk eller nåt sånt men har inte lyckats få något sådant bekräftat. Märkligt iaf. Men låten 2014 var riktigt bra den med.

  San Remo är ju numero uno för mig på samma sätt som MF är längst ner så jag har stora förväntningar. Inte bara på hennemen jädrar att jag hoppas hon har en bra låt 🙂

 10. Adri

  Jag gillade ju La Rappresentante di Lista förra året: https://www.youtube.com/watch?v=iY9YsLvNNt8

  Problemet var att så många andra bra fanns: Måneskin, Madame, Irama och Colapesce/Dimartino 🙂 Så då fick LRDL ändå rätt rättvist nöja sig med en rätt ödmjuk mittenplacering.

  Men säg att standarden är lägre i år, och LRDL skruvat upp sin stil lite – då jävlar tror jag jag kommer gilla dem i år igen 🙂 Men jag vågar inte gå in i San Remo festivalen med höga förhoppningar. Hur mycket jag än gillar Italien i tävlingen, så brukar de ändå lämna kvar det bästa i uttagningen!

 11. K2

  @Micke, har följt Sanremo i flera år för jag upptäcker alltid nya låtar och artister som väcker mitt intresse. Den lever sitt eget liv och inte för att leverera till ESC.
  Blandade artister som nya, gamla, unga och äldre, och som jag uppfattar det, ser det som en ära att få vinna festivalen någon gång i karriären.
  Tyvärr kanske jag inte kan följa den i år som jag brukar men kommer att hålla mig uppdaterad.
  Den första länken du skickade med Emma var superbra och hoppas naturligtvis att det ska gå bra för henne.
  Se där en ny upptäckt!

 12. Micke

  @K2, kul att du gillade låten. Jag älskar den och då i synnerhet hennes röst. Främst då i refrängen. Kul också att du precis som jag har hittat San Remo. Chockerande egentligen att inte Italien har klart mest segrar av alla länder i ESC. En av de grejer som gör att jag hänger kvar i ESC också.

 13. K2

  @Micke, Italien har fått bra placeringar i flera år och det bevisar ändå att det är hög kvalité men välförtjänta vinster har konstigt nog uteblivit. 2015 svider ännu! Inget ont om Måns men vinnare, nej tack. Det var väl streckgubben som gick hem.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se