LitauenLördagen den 15:e januari sändes Deltävling 2 av Pabandom iš naujo!, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2022. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 11 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till showens framträdanden nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i andra deltävlingen av “Pabandom iš naujo!”

I’ll be there“, Ieva Zasimauskaitė (vinnaren av Heat 2)

Resultatet av Litauens “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 2 (15:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “I’ll be there“, Ieva Zasimauskaitė 12 p. (56) 8 p. (554) 12 p.
2. “How to get my life back“, Justė Kraujelytė 8 p. (43) 10 p. (691) 10 p.
3. “Getting through this“, Titas ir Benas 10 p. (47) 3 p. (291) 8 p.
4. “Washing Machine“, Queens of roses 7 p. (32) 6 p. (423) 7 p.
5. “Love that hurts“, Moosu X 6 p. (30) 7 p. (433) 6 p.
6. “Illuminate“, Emilijana 1 p. (7) 12 p. (748) 5 p.
Utslagna:
7. “Grow“, Clockwork Creep 4 p. (16) 5 p. (359) 4 p.
8. “Something that is natural“, Justin 3 feat Nanaart 6 p. (30) 1 p. (258) 3 p.
9. “Make it real“, Gabrea 4 p. (16) 2 p. (283) 2 p.
10. “Piece of universe“, Viktorija Kajokaitė 0 p. (1) 4 p. (332) 1 p.
11. “The devil lives in Spain“, Cosmic bride 2 p. (12) 0 p. (93) 0 p.
(Källa: LRT – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Då jag tittade på den norska deltävlingen samtidigt som den litauiska så var det en del bidrag jag inledningsvis missade, vilket gjorde att jag var lyckligt omedveten om hur besviken jag egentligen var över lördagskvällens resultat när jag uppdaterade snabbguiden.

Visst, min förhandsfavoritMake it real” tog sig inte vidare, vilket jag gärna hade velat då live-framträdandet inte var sämre än många andras, men om jag fick lov att rädda ett bidrag så hade jag låtit “Something that is natural“ med Justin 3 feat Nanaartdirekt till final. Hur tittarna kunde belöna “Illuminate“ med 12 poäng och helt bortse från denna stämningsfulla låt med sina underbara saxofon-slingor är något som jag skulle kunna grubbla på ett bra tag.

Men, men… bortser man från de två missarna så tycker jag nog att de lyckades få vidare ett flertal intressanta bidrag till semifinalerna då startfältet överlag var aningen starkare än förra veckan. Kan det vara en hint om att de sparat det bästa till sist? Man kan ju alltid hoppas. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Litauen i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Litauen 2022: Resultatet av “Pabandom iš naujo!” – Deltävling 2”

 1. Johanna

  Såvida inte Gebrasy har en riktigt bra låt nästa vecka så måste ju Ieva vinna detta. Hon är ju ljusår före alla andra i kvalitet! Så sjukt bra!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ieva var imponerande men (inte helt överraskande) så behöver jag nog lyssna på låten några gånger till för att den riktigt ska komma till sin rätt. Den var inte lika direkt som “Something that is natural” men med tanke på vem det är som framför den så är det ingen låt jag räknar bort.

 3. Adri

  Hmm… jag tror Ieva är en låt jag vill gilla mer än vad jag faktiskt gör. Tyvärr. Jag hade nog för högt ställda förhoppningar på henne.

  Med det sagt, så är det klart bäst i Litauen så här långt 🙂 Men sorgligt nog så säger det inte så mycket då Litauens klass hittills är otroligt usel. Så bäst i Litauen, men inte i närheten av en topplacering bland alla länders kandidater tyvärr.

  Synd för jag älskar, älskar “When we’re old” 🙂

 4. Mr A

  Nja, Litauen får rycka upp sig lite.

 5. Micke

  Är tyvärr på Adris sida Johanna när det gäller Ieva och hennes låt. Jag vill gilla den mer än jag gör. Samtidigt tror jag det är en växare så om nån vecka kanske du har både mig och Adri på din sida. Lik förbannat tycker jag den är överlägsen här men det säger mer om resten av startfältet.

  Det jag känner Johanna är att det som kan förändra allt är min syn på hennes röst. Hon har en liten touch (väldigt liten) av den numera tyvärr bortgångna Dolores O’Riordans väldigt speciella röst som jag älskar. Kommer jag att känna än mer av det så är det definitivt ingen nackdel 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts

 6. Micke

  Skrev en liten grej till Johanna här men jag har redan börjat ändra åsikt en del. Grejen är att jag känner mig lite risig idag och har haft gott om tid att lyssna in mig på bidraget jag syftar på. Pratar om Ieva Zasimauskaitės bidrag.

  När jag lyssnar på den dyker som så ofta det stora problemet med ESC och i synnerhet MF upp. Jag vet många som helt enkelt inte klarar dessa företeelser på grund av en regel. Jag pratar om 3-minuters regeln. Hur kan man göra bra låtar på 3 minuter? Allt blir så avhugget. Många bidrag har visat på det. Italienska, albanska and so on som från scratch varit riktigt bra låtar men sen är de tvungna att cut it down och halva storheten minst försvinner. För mig som anser att solon är halva låten blir detta än mer tydligt.

  Om vi då kollar på Ievas låt följer det samma elände. Jo, Johanna låten har växt som tusan för mg men halva njutningen försvinner vid 2.34. Det är vid denna tidpunkt precis då låten gör ett attempt till att verkligen höja sig men istället för att verkligen trycka på och verkligen förhöja låten så tonar de ned den istället vilket förhindrar det som verkligen kunde, ja borde, ha blivit.

  Förstår det där med tre minuter för längden på tävlingen men det dödar tyvärr en stor del av musiken

 7. Johanna

  @Micke Jag blev golvad av Ieva igår faktiskt. Ändå är den ju långt ifrån lika bra som “when we’re old” var. Och det kan vara så att hon kändes bättre för att de andra inte var speciellt bra. Men när jag hörde den igen nu precis så kände jag samma igen. Hon är i en annan division!

  Sedan har jag fått för mig att Gebrasy har ett ess i rockärmen med men alltså. Ieva skulle absolut kunna få en fin placering i ESC.

 8. Adri

  Nu när Litauens låtar smälts lite så måste jag säga att Ieva är min vinnare hittills, men jag gillar faktiskt “Illuminate”. Eller såhär: jag hade verkligen gillat “Illuminate” om sångerskan och kören var mer synkade.

  För jag älskar stråkarna, och musiken och så. Men det finns ju exakt NOLL harmoni mellan sångerskan och kören. De verkar ha nån slags skrik-tävling där det istället låter otroligt oslipat och orent. Fixas det till semi-finalen så kan jag sträcka mig till att gilla även den 🙂

  Men annars håller Litauen en riktigt usel klass hittills 🙂 Bådar dock för spänning hittills att jury och tittare varit så oense hittills. Kommer det att hittas en kandidat som båda smälter för, tro? Eller kommer det behöva bli en kompromiss?

 9. Johanna

  @micke På tal om låtar som behövt varit lite längre så tycker jag Aminatas låt i Supernova har det problemet också. Helt plötsligt bara slutar den.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se