Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 9 av de 28 artisterna är Robin Bengtsson som tävlar i den första deltävlingen:

Robin Bengtsson Artist: Robin Bengtsson

Melodifestivals-historik:
Deltagit tre gånger tidigare:
Constellation Prize” (5:a i finalen 2016)
I Can’t Go On” (1:a finalen 2017 – 5:a i ESC 2017)
Take A Chance” (8:a i finalen 2020)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram
Fem snabba: Melfest Live Instagram

Bidrag: “Innocent Love
Startnummer: #7 i deltävling 1
(5:e februari i Malmö Stockholm)
Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Victor
Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg, Sebastian Atas

SVT:s text om artisten:
Robin Bengtsson tävlar i Melodifestivalen för fjärde gången och utlovar mycket show. Bidraget “Innocent Love” beskriver han själv som en arenapop/rocklåt, som trivs bra på en livescen.

– Den här låten känns så jäkla rätt för just det här. Det ska vara mycket fart och fläkt och glädje. Jag vill bara upp på scenen nu känner jag.

Robin Bengtsson slog igenom i Idol 2008 och har släppt musik sedan dess. 2019 tävlade han i Let’s Dance och slutade på en femteplats. Han har lyckats ta sig till final alla gånger han tävlat i Melodifestivalen. 2017 vann han hela tävlingen och representerade Sverige i Eurovision Song Contest med “I Can’t Go On”. Nu ser Robin Bengtsson fram emot att återigen få ställa sig på Mello-scenen.

– Det känns ändå pirrigt och det är en härlig känsla. Att få stå i en arena med både TV-kameror och fullsatt publik och bara ut och sjunga järnet och röja som en galning. Det ska bli så kul, framförallt efter de två åren som har varit.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Att artister dyker upp år efter år i Melodifestivalen är inte speciellt svårt att förstå. Det kan ju finnas en förhoppning om att äntligen få representera Sverige i Eurovision eller en önskan om att få visa upp en ny sida av sig själva eller helt enkelt dra nytta av ett av de bästa sätten att nå ut med sin musik (om de nu inte bara är ute efter ytterligare en rolig erfarenhet).

När det kommer till de som redan vunnit Melodifestivalen så gör jag tyvärr ofta misstaget att förvänta mig att de fått tag på en ny “Euphoria” som sopar mattan med alla andra bidrag och ger artisten chans på ett bättre ESC-resultat… men oftast så är det ju inte så. Även tidigare Melodifestivalsvinnare kan ju ha en önskan att bara få delta, vilket jag nu gör mitt bästa för att påminna mig själv om innan innan förväntningarna drar iväg alltför långt. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se