IrlandIrland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom en Eurvision-special av “The Late Late Show” den 4:e februari där sex artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de två första bidragen nu finns att lyssna på.

Under The Ryan Tubridy Show i dag spelades den första låten upp, se länk till “I’m Loving Me” med Rachel Goode nedan. Mer info om startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Irlands nationella ESC 2022-uttagning – Låt nr 1:

I’m Loving Me“, Rachel Goode
(text & musik: Thomas Karlsson, Johan Mauritzson, Joakim Övrenius, Anna Engh)

Schlagerpinglan: Under den första genomlyssningen av låten så visste jag inledningsvis inte riktigt om jag uppfattade låten som daterad eller nostalgidrypande. Då den var lättlyssnad och gav mig ett leende på läpparna (och jag gillade sångerskans röst) så lutade jag dock hela tiden åt det senare. När jag väl kom fram till den andra delen av låten, då de växlade upp, så var jag helt övertygad: jag gillar verkligen det här. 😀

Att denna låt ger mig sama reaktion som Polens ESC 2021-bidrag är kanske inte helt konstigt då det visar sig att Thomas Karlsson, Johan Mauritzson och Joakim Övrenius står bakom båda. Min personliga favorit så här långt. Visst, endast ett bidrag hade vid tillfället presenterats… men ändå. Mina förväningar på de irländska bidragen var inte så här höga och jag är postivit överraskad. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Irland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Irland 2022: “I’m Loving Me” – Rachel Goode”

  1. Mr A

    Skönt 80-tals gung och blev en rejäl nostalgitripp, gillade denna låt sen får man se hur långt den tar sig.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se