IrlandI går kväll meddelade TV-bolaget RTÉ att Irlands bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses genom en speciell Eurvision-special av “The Late Late Show” där tittarna får vara med och välja bland de bästa bidrag som skickas in till TV-bolaget innan deadline den 22:a oktober, se info nedan:

Eurovision Late Late Show Special
The Late Late Show-värd: Ryan Tubridy (Grafik: RTÉ)

Detta gäller vid inskick av bidrag till “Eurovision Late Late Show Special”:

RTÉ ser gärna att låtskrivare med dokumenterade framgångar inom musikindustrin skickar in en låt tillsammans med en eller flera artister (som klarar av att framträda inför en publik på över 200 miljoner människor).
RTÉ uppmuntrar visserligen nya talanger men påpekar att detta förmodligen inte är ett tillfälle för nybörjare eller artister med begränsad eller ingen erfarenhet av att uppträda offentligt inför en stor publik.
Bidrag tas endast emot via onlineformuläretrte.ie/eurovision (d.v.s. inte via post, CD, kassett eller länkar till Wetransfer, Soundcloud, Dropbox, YouTube eller Spoify) före deadline den 22:a oktober klockan 18:00 (irländsk tid).
De inskickade låtarna måste uppfylla Eurovision-reglerna (t.ex. låtarna får inte vara längre än 3 minuter eller ha släppts före den 1:a september 2021).
RTÉ förbehåller sig rätten att ändra i låten som vinner uttagningen. RTÉ har även sista ordet vad gäller vilken låt och artist som Irland skickar till ESC 2022.
Varje låtskrivare får endast lov att skicka in en låt (inkl. medarbetare). Skickas mer än en låt in kommer den första låten som tas emot att behandlas.
Förutom låten så ska även ett fotografi av artisten/artisterna och en kort presentation bifogas.
De inskickade bidragen kommer att behandlas av en panel av musik- och nöjesindusti-proffs samt Eurovision-fans och ev. kan en del bli inbjudna till en audition i RTÉ-studiorna i Dublin.
De utvalda artisterna / låtarna bjuds in till “Eurovision Late Late Show Special” i början av 2022 för att uppträda live när Irlands ESC 2022-representant ska utses.
(Källa: RTÉ)

Schlagerpinglan: Som sagt, efter att Irland missat finalen sex gånger på sju försök så har det rapporterats om att den irländska delegationschefen ville involvera publiken i ESC 2022-valet och därför är det roligt att se att det verkar bli just så. 😀

Egentigen är jag väl inte så jätteförväntansfull inför en irländsk nationell final då det jag sett så här långt av Eurosong på “The Late Late Showinte imponerat speciellt mycket. Nu var det dock så pass länge sedan (Eurosong 2015 var senaste finalen) så förhoppningsvis så är det något helt nytt och intressant vi har framför oss. Lycka till, RTÉ. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Irland i ESC 2022“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se