IrlandIrland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom en Eurvision-special av “The Late Late Show” den 4:e februari där sex artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de fem första bidragen nu finns att lyssna på.

Under The Ryan Tubridy Show i dag spelades den femte låten upp, se länk till “One Night, One Kiss, One Promise” med Patrick O’Sullivan nedan. Mer info om startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Irlands nationella ESC 2022-uttagning – Låt nr 5:

One Night, One Kiss, One Promise“, Patrick O’Sullivan
(text och musik: Nicky Byrne, Lar Kaye, Danny O’Reilly)

Schlagerpinglan: Hmmm… när jag lyssnar på bidragen som spelats upp inför det irländska ESC-valet så slås jag av att många har en nostalgisk (eller daterad) känsla, vilket leder till mängder med frågor. Är det endast denna typ av bidrag som skickats in till RTÉ? Tror alla irländare att ESC är en viss sorts musik som aldrig utvecklas? Är det en strategi från urvalsjuryn att satsa på nostalgi eller är det personliga preferenser som lett till detta?

Personligen så klagar jag egentligen inte – jag tycker att “One Night, One Kiss, One Promise” är en trevlig låt som jag inte har något emot att lyssna på och som innehåller många välbeprövade ingredienser – men tyvärr så tror jag inte att detta är låten som kommer att ge Irland dess åttonde ESC-vinst.

Men, men… Patrick O’Sullivan kan mycket väl vara en skicklig live-artist (med tanke på sin musikal-bakgrund) så jag utesluter inte att att han kan få låten att gnistra till den 4:e februari så ingenting är omöjligt. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Irland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Irland 2022: “One Night, One Kiss, One Promise” – Patrick O’Sullivan”

 1. Adri

  Nä det här är var inte superkul. Det lät inte lika utdaterat som vissa andra låtar i Irlands uttagning, men jag känner att Irland borde kolla på andra länders uttagningar och få lite inspo, för det går ju inte bra när de får sköta sitt.

  ”That’s rich” är helt klart bäst, men någon åttonde vinst lär inte ske.

 2. Engsla

  Det roligaste här är Pinglans funderingar om urvalsprocessen hos RTÉ 😉

  Jag hoppas så att det kommer något som är mer i min smak, för än så länge gillar jag inte något av de irländska bidragen.

 3. Schlagerpinglan

  @Engsla, Med tanke på vad de valt ut så kan man ju inget annat än att börja att fundera. Det kan ju vara det “bästa” (allt är relativt) av vad som skickats in men det kan ju även vara en strategi. Om det sedan är för att de tror att 2022 är året för nostalgiska bidrag eller de krattar manegen för ett bidrag de vill se som vinnare eller helt enkelt är genuint imponerade av de utvalda kan man ju inte veta, men det vore roligt att få veta hur de resonerade (och se vilka bidrag som valdes bort). 😀

 4. Mr A

  Trevlig bit, blir intressant att lyssna, kolla på liven sen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se