Melodifestivalen 2022: MEDINA

2022-01-20 (torsdag)

Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 13 av de 28 artisterna är MEDINA som tävlar i den fjärde deltävlingen:

MEDINA Artister: MEDINA

Melodifestivals-historik:
Ali Jammali: Debutant
Sami Rekik: Deltagit en gång tidigare:
90-talet“ (6:a i tredje deltävlingen 2021 med WAHL)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “In i dimman
Startnummer: #5 i deltävling 4
(26:e februari i Lidköping Stockholm)
Låtskrivare: Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik,
Dino Medanhodzic, Ali Jammali

SVT:s text om artisterna:
Sami “SAMI” Rekik och Ali “Alibrorsh” Jammali återförenas i Melodifestivalen med bidraget “In i dimman”, som handlar om att leva som att morgondagen inte finns.

Efter fem år så sätter vi oss i studion, gör EN låt och det blir “In i dimman”. Det är en blandning av svensk folkmusik, latinogitarrer, allsång och trumpeter. En riktig shakshuka, som vi kallar det.

MEDINA var 00-talets mest bokade och älskade hiphopduo. Med låtar som “Miss Decibel”, “Där palmerna bor” och “Sista minuten” har de toppat hitlistorna och fått över 200 miljoner streams. Efter 13 år tillsammans la de ner, men nu är de tillbaka igen.

– Tittarna kan förvänta sig en episk, mäktig känsla av revansch, dans, glädje, trumpeter, gapskrik. Alltså vi är så taggade!”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Svensk hiphop är visserligen inte min favoritgenre, vare sig det gäller bidrag i Melodifestivalen eller musik utanför schlagerbubblan, men då det rör sig om en historisk återförening (och de säljer in bidraget så bra) så kan jag inte låta bli att vara väldigt nyfiken på “In i dimman”. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Relaterad information: Tillhör ni en familj/klubb/klass eller annnan grupp som bor i Stockholmsområdet och som är intresserade av att smygtitta och tycka till om årets bidrag till ett program på SVT play? Se då Melodifestivalen Instagram för instruktioner. (Ansökan är öppen t.o.m. 8/2-2022 via länken här.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se