ESC2022 Schlagerpinglan: Här nedan hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2022 som inte fått egna inlägg. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Sverige Sverige: Melodifestivalen 24 timmar om dygnet
I morgon, onsdagen den 26:e januari kl. 20:30, är det premiär för “Melodifestivalen 24 timmar om dygnet” i apparna Melodifestivalen och Mello United.
(Källa: Melodifestivalen Twitter)
Polen Polen: Den nationella uttagningen får ett nytt namn
Den 19:e februari kommer Polen att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom en nationell uttagning där 10 bidrag tävlar. Tidigare verkade det som att tävlingen skulle gå under namnet “Krajowe Eliminacje 2022” men senaste uppgiften är att det i stället blir “Tu bije serce Europy! Wybieramy hity na Eurowizję” (“Europas hjärta slår här! Vi väljer hits till Eurovision”). (Källa: eurowizja.org)
Spanien Spanien: Gonzalo Hermida har testats positivt för corona
Gonzalo Hermida, som ska tävla i den andra semifinalen av Benidorm Fest nu på torsdag, kommer inte att kunna framföra sitt bidrag live p.g.a. positivt corona-test. Eftersom han inte hunnit göra några repetitioner på scenen så kommer musikvideon av “Quién lo diría” att användas. (Källa: wiwibloggs.com)
Kroatien Kroatien: Resultatet av startordnings-lottningen
Vid en lottning den 24:e januari, gjord av värden Barbara Kolar och förra årets vinnarlåtskrivare Branimir Mihaljević, så framkom det i vilken ordning de 14 bidragen kommer att framföras under finalen av Dora 2022 den 19:e februari. Ni hittar startordningen på den uppdaterade Kroatien i ESC 2022-sidan. (Källa: Dora HRT Facebook)
Norge Norge: Subwoolfer har testats positivt för corona
Subwoolfer, som var tänkta att framföra sitt finalklara bidrag “Give That Wolf a Banana” i veckans semifinal av MGP 2022, blir p.g.a. positivt corona-test tvingade att skjuta det på framtiden. I stället kommer NorthKid att dyka upp i den tredje semifinalen med sin låt “Someone“. (Källa: NRK)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se