Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 19 av de 28 artisterna är Shirley Clamp som tävlar i den första deltävlingen:

Shirley Clamp Artist: Shirley Clamp

Melodifestivals-historik:
Deltagit sex gånger tidigare som artist:

Mr Memory” (6:a i tredje deltävlingen 2003)
Min Kärlek” (2:a i finalen 2004)
Att älska dig” (4:a i finalen 2005)
Med hjärtat fyllt av ljus
(8:a i första deltävlingen 2009)
I Thought It Was Forever
Shirley’s Angels (nådde Andra Chansen 2011)
Burning Alive” (6:a i tredje deltävlingen 2014)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Let There Be Angels
Startnummer: #3 i deltävling 1 (5:e februari i Malmö Stockholm)
Låtskrivare: Mats Tärnfors, Pelle Nylén, Shirley Clamp, Jakob Skarin

SVT:s text om artisten:
Shirley Clamp återvänder till Melodifestivalen efter åtta år och den som längtat efter en powerballad kommer inte att bli besviken.

– Fattar ni hur glad jag är? Min låt heter “Let There Be Angels”. Ni kan förvänta er en stor låt med hoppfull, vacker text.

Shirley Clamp slog igenom i Melodifestivalen 2004 med “Min kärlek” och släppte sitt debutalbum samma år. Sedan dess har hon släppt mer musik, medverkat i olika TV-program och gjort många uppskattade livekonserter, musikaler och föreställningar runt om i landet. Förra året såg vi henne som programledare och nu är det återigen dags för Shirley att tävla i Sveriges största musiktävling.

– När jag fick reda på att jag kom med i Mello så blev jag verkligen oväntat glad. Melodifestivalen är så jädra kul, så det här har jag längtat efter i ÅTTA ÅR!
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Mina personliga favoriter när det gäller Shirley Clamps många tidigare bidrag är “I Thought It Was Forever” (en av mina absoluta MF-favoriter genom tiderna) och “Min Kärlek” (en klassiker). Då detta knappast är tal om att var “powerballader” så kan jag inte säga att jag blev jublande glad när jag såg beskrivningen av “Let There Be Angels“. Men, men… då detta är låten som fått tillbaka artisten till tävlingen efter åtta år så finns det ju en chans att det visar sig vara något alldeles speciellt. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Shirley Clamp”

 1. Adri

  Jag tycker Shirley verkar vara en ashärlig person. Jag har sett henne i andra program där hennes personlighet vunnit över mig. Men… stort men… jag gillar inte hennes röst.

  Jag förstår mig inte på den. Jag tycker hon sjunger direkt illa ibland. Och värst av allt tycker jag är hennes prestation i “Min Kärlek”. Och den kom tvåa. Så, jag missar ju uppenbarligen något.

  Men det är samtidigt en skala. Jag tycker t.ex att hon inte sjöng LIKA illa i låten 2005 eller 2014. Så trots att jag verkligen har svårt för hennes röst vill jag inte döma henne för hårt på förhand. Who knows? Man har överraskats förr! 🙂

 2. Pato

  Tror inte på det här alls, ja gillade pop versionen av henne men hennes ballader har varit totalt identitetslösa

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se