ESC2022 Schlagerpinglan: Här nedan hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2022 som inte fått egna inlägg. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Kroatien Kroatien: Bidragen släpps den 10:e februari
Kroatiens nationella ESC 2022-uttagning, Dora 2022, avgörs den 19:e februari och till skillnad från tidigare år så kommer vi denna gång kunna lyssna på fullversionerna innan finalen. De 14 bidragen lär spelas upp i radioshowen “Svijet diskografije” den 10:e februari för att sedan läggas upp på HRT:s hemsida. Startfältet, startordningen samt de nyligen presenterade programledarna hittar ni här. (Källa: Dora HRT Facebook)
Albanien Albanien: Smakprov på Eurovision-versionen av “Sekret”
Efter att Ronela Hajati vann Festivali i Këngës 60 med sin “Sekret” så har hon jobbat med den nya versionen av det albanska ESC 2022-bidraget. Eurovision-versionen är ännu inte klar men ett litet smakprov (det första och sista, som hon själv uttryckte det på Twitter) kan man nu lyssna på här. (Källa: wiwibloggs.com)
ASC SVT kommer att visa American Song Contest
Mikael Österby, ansvarig utgivare på SVT Programinköp, har bekräftat att SVT kommer att sända American Song Contest när storsatsningen drar igång senare i år. Exakt vilket datum det blir har ej beslutats ännu men det blir någon gång under våren. Ni kan läsa mer om showen här. (Källa: melodifestivalen.se)
Finland Finland: UMK-kvällen ställs in
Om de gällande restriktionerna tillåter det så kommer finalen av UMK 2022, Finlands ESC 2022-uttagning, att hållas med publik den 26:e februari. Den planerade UMK-kvällen, som var tänkt att pågå kl. 18:00 – 03:00, kommer däremot att behövas ställas in p.g.a. den rådande corona-situationen.(Källa: Yle UMK Twitter)
Sverige Melodifestivalen-påminnelse: Biljetterna har släppts till den första deltävlingen
Biljetterna till den första deltävlingen av Melodifestivalen 2022, som kommer att sändas från Avicii Arena i Stockholm den 4:e-5:e februari, går att köpa via Livenation.se och Axs.com. (Källa: Melfest Live Instagram)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2022: Blandade nyheter – del 1 (2022-01-28)”

  1. Mr A

    Är det Slovenien idag?

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Jepp, start kl. 20:00, kommer snart snabbguide. 😀

  3. Mr A

    @pinglan, tackar!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se