MoldavienSchlagerpinglan: I dag, lördagen den 29:e januari kl. 13:00 – 16:00 CET, kommer TV-bolaget TRM att genomföra en live-audition för de 29 bidrag som hoppas få representera Moldavien i Eurovision Song Contest 2022.

Inledningsvis så var det tänkt att TV-bolaget skulle genomföra auditionen och sedan avgöra om de skulle göra ett internval direkt eller hålla en nationell final den 5:e mars. P.g.a. corona-situationen så har de beslutat sig för att göra ett internval direkt efter auditionerna och meddelar resultatet redan i kväll under nyheterna kl. 18:00 CET.

Uppdaterat 22-01-29:Se liveframträdandena vid dagens audition
Uppdaterat 22-01-29:Moldaviens Eurovision-bidrag 2022

Ett av kandidat-bidragen i Moldavien:

Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov

Moldavien, “Audieri Live”, 29:e januari:
Tid: kl. kl. 13:00 – 16:00 CET
Plats: Moldova 2, Teleradio Moldova YouTube och trm.md
Vad händer? En expertjury utvärderar de 28 artister som framför sina bidrag live inför juryn. Efter överläggningar så presenteras vinnaren, d.v.s. Moldaviens ESC 2022-val, senare under kvällen (kl. 18:00 vid kvällsnyheterna).
Startfält: Lyssna på bidragen inför auditionerna

Schlagerpinglan: Av någon anledning så är jag löjligt förtjust i de speciella auditioner som framför allt Moldavien och Belarus brukar bjuda på. Då den sistnämnda inte längre är med i ESC så är jag extra tacksam över att TRM trots allt genomför sin audition och inte går direkt på internvalet. 🙂

Vad gäller de tävlande bidragen så har jag hittat ett flertal intressanta låtar men i nuläget så är det endast ett bidrag jag håller tummarna för och det är “Trenulețul” med Zdob și Zdub & Frații Advahov. Vi får väl se om dagens auditioner får mig att ändra åsikt. 😀

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Moldavien 2022: Inför “Audieri Live” (live-auditionerna)”

  1. Adri

    Finns även endast ett bidrag för mig. ”Lele”.

    Annars blir det verkligen skamligt för Moldavien.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se