NorgeLördagen den 29:e januari avgjordes den tredje semifinalen av Melodi Grand Prix 2022, Norges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022, där en finalist utsågs av tittarna genom tre dueller.

Semifinalerna i MGP 2022 avgörs i tre steg där de fyra semifinalisterna först möts i två inledande duellerna där tittarna utser två bidrag till Guldduellen innan finalisten röstas fram.

Resultatet samt länkar till semifinalens framträdanden (inklusive det från veckans förkvalificerade finalist) ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Guld-duellvinnaren i den tredje semifinalen av MGP 2022:

Hammer Of Thor“, Oda Gondrosen

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2022” – Semifinal 3, 29:e januari:

♥ Resultatet av Guldduellen:
Till MGP-finalen: Hammer Of Thor“, Oda Gondrosen
Till Sistesjansen: Titans“, VILDE
♥ Resultatet av Duell 1:
Till Guldduellen: Hammer Of Thor“, Oda Gondrosen
Till Sistesjansen: Your Loss“, Mari Bølla
♥ Resultatet av Duell 2:
Till Guldduellen: Titans“, VILDE
Till Sistesjansen: Skår i hjertet“, Sturla
♥ Veckans förkvalificerade finalist:
MGP-final-klar: Someone“, NorthKid
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen hade jag lite svårt att avgöra vilket bidrag (i studioversion) som tilltalade mig mest så jag inväntade liveshowen och lät artisterna själva få övertyga mig.

Det hela slutade med att jag tyckte att “Hammar Of Thor” var både det bästa och sämsta bidraget, då det fanns partier där jag verkligen inte gillade men samtidigt andra delar som föll mig väldigt väl i smaken. Jag var m.a.o. väldigt delad även efter att jag hört de fyra bidragen.

Men, men… eftersom de övriga tre (trots att jag tyckte de lät helt ok) inte väckte några starkare känslor hos mig så hoppades jag till sist att det skulle vara Oda Gondrosen som fick finalbiljetten… vilket också skedde. Två av tre veckor har det därmed “röstats rätt“, vilket får ses som ett väldigt bra resultat så här långt. 🙂

Vad gäller den finalklara låten så kände jag inte att det var något för mig. Detta är däremot inget jag sörjer då jag redan hittat min favorit (förra veckans finalklara Christian Ingebrigtsen) och därmed gärna unnar något till de som inte delar min smak. 😀

Lycka till i finalen, Oda Gondrosen och NorthKid. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se