NorgeLördagen den 5:e februari avgjordes den fjärde semifinalen av Melodi Grand Prix 2022, Norges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2022, där en finalist utsågs av tittarna genom tre dueller.

Semifinalerna i MGP 2022 avgörs i tre steg där de fyra semifinalisterna först möts i två inledande duellerna där tittarna utser två bidrag till Guldduellen innan finalisten röstas fram.

Resultatet samt länkar till semifinalens framträdanden (inklusive det från veckans förkvalificerade finalist) ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Guld-duellvinnaren i den fjärde semifinalen av MGP 2022:

Made Of Glass“, Sofie Fjellvang

Resultatet av Norges “Melodi Grand Prix 2022” – Semifinal 4, 5:e februari:

♥ Resultatet av Guldduellen:
Till MGP-finalen: Made Of Glass“, Sofie Fjellvang
Till Sistesjansen: Fly“, Maria Mohn
♥ Resultatet av Duell 1:
Till Guldduellen: Fly“, Maria Mohn
Till Sistesjansen: Hasta la vista“, Alexandra Joner
♥ Resultatet av Duell 2:
Till Guldduellen: Made Of Glass“, Sofie Fjellvang
Till Sistesjansen: La Melodia“, Kim Wigaard
♥ Veckans förkvalificerade finalist:
MGP-final-klar: Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så höll jag en liten tumme för Maria Mohn och hennes “Fly” men egentligen så var jag mest nyfiken på att få se om finalklara (och stora oddsfavoriten) Subwoolfer verkligen har en möjlig MGP-vinnare i sin “Give That Wolf a Banana“.

Då semifinalen avgjordes under säsongens första super-lördag så var det en av många deltävlingar som jag tyvärr endast kunde ge full prioritet vid speciella tillfällen (i det här fallet: resultatuppläsning och Subwoolfer-framträdande).

När jag nu i efterhand sett samtliga live-framträdanden så kan jag dock konstatera att “Fly” fortfarande är mitt personliga val men att jag faktiskt blev positivt överraskad av “Made Of Glass” och därmed inte har något emot att se Sofie Fjellvang i finalen.

Vad gäller “Give That Wolf a Banana“, som jag fortfarande inte riktigt vet om jag gillar lite motvilligt eller ej, så har Subwoolfer i alla fall klarat av det första hindret och bevisat att de har ett bidrag som fungerar live. Om det sedan räcker hela vägen eller ej återstår att se. 😀

Lycka till i finalen, Sofie Fjellvang och Subwoolfer. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Norge 2022: Resultatet av “MGP 2022” – Semifinal 4”

 1. Adri

  Nämen alltså Subwoolfer skickar verkligen ner mig i ett avgrundsdjupt, svart hål av smärta, sorg och fullkomligt fullkomligt mörker.

 2. Engsla

  Adri, du får istället försöka glädjas åt oss andra som har överlämnat oss till galenskapen och faktiskt finner den riktigt underhållande 😀

 3. Johanna

  “Made of glass” är startfältets bästa låt och en av de bästa i alla länder hittills men jag vill ÄNDÅ att Subwoolfer vinner. Jag behöver ha den i ESC. Jag förlorade Ay Mama, Gebrasy och mest troligt även Aminata så den här känner jag att jag behöver verkligen ha med! Älskar galenskapen!

 4. Adri

  Engsla: I wish, men tyvärr funkar jag inte så. Subwoolfer för mig är ondska. Kan inte tro att en sån låt är skapt med goda avsikter.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se