Österrike Idag, tisdagen den 8:e februari avslöjade TV-bolaget ORF att de internvalda artister som kommer att få representera i Eurovision Song Contest 2022 är LUM!X feat. Pia Maria. Tävlingsbidraget “Halo” släpps i mars.

LUM!X (20-åriga DJ:n Luca Michlmayr, en av Österrikes mest framgångsrika artister, vars “Monster”, se nedan, sålt 4 x platina och 7 x guld) och Pia Maria (18-årig singer/songwriter från Tyrolen) kan ni läsa mer om hos eurovision.tv och wiwibloggs.com.

Österrikes internvalda ESC 2022-artist:

LUM!X (här med Gabry Ponte och superhiten “Monster“)

Schlagerpinglan: Innan det började ryktas om att LUM!X var en av de som ev. kunde bli Österrikes 2022-internval så hade jag aldrig hört talas om vare sig honom eller Pia Maria. Efter att ha lyssnat på “Monster” här ovan så blev jag kanske inte mycket klokare vad gäller det väntade ESC 2022-bidraget “Halo” men så länge han inte svävar iväg till en helt annan musikgenre så finns alla förutsättningar för att detta kan bli något helt i min smak. 😀

Så här långt så är jag m.a.o. väldigt positivt inställd till ORF:s internval och ser med stor nyfikenhet fram emot att få lyssna på det österrikiska 2022-bidraget i mars. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Österrike i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-internvalen, ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “LUM!X feat. Pia Maria för Österrike 2022!”

 1. Micke

  Om någon hade kommit till mig och bett mig ta ut de tre grupper/artister som jag ABSOLUT INTE önskat bli de som skulle representera Österrike så hade just detta varit bland de tre. Kan jag aldrig få känna mig stolt över något av mina två länder?

 2. Adri

  Ska man göra bedömningen baserat på smakprovet där med ”Monster”, så tyder detta på att det är musik som är helt meningslös i studioversion, men som kan bli hur elektriskt som helst live! 🙂

  Så… jag stänger inga dörrar för Österrike! 🙂 även om jag inte har jättehöga förhoppningar eftersom de har en tendens att bara göra mig besvikna.

 3. Micke

  Lite mer från Österrikes “stolthet”. med dutt dutt och dunka dunka. Härligt 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=5gQmDY-05vg

 4. Micke

  Sen fattar jag definitivt inte varför detta tävlar för Österrike överhuvudtaget

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar. 😀 Äntligen lite riktig musik. 😉

 6. Micke

  Ok jag missförstod det du hade slängt ut Pinglan. Trodde att Gabry Ponte var med i det hela. Silly me 🙂

 7. Adri

  Micke: Jag gillade den låten! 🙂 Helt genuint. Den får ta sig in på min gym-spellista 🙂

 8. Micke

  @Ok Pinglan, tack för den här tiden. Kan inte tusan besöka en blogg där värdinnan förespråkar detta 🙂

  Men visst jag anade att det skulle vara din grej Pinglan och jag skämtar givetvis som du förstår 🙂

 9. Micke

  @Adri, Bye bye 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, LUM!X var med på den du länkade till och precis som Adri så placerar jag den i en av mina spellistor. 😀

 11. Micke

  Ja, ja Ni kommer väl över det nångång förhoppningsvis 🙂

 12. Adri

  Micke: Nu ska du inte va bitter 🙂

  Ät nåt gott och drick nåt starkt, så kommer du glömma honom och när du kommer hit igen så kommer du nog se Johanna (och kanske fler) vara på din sida! 🙂

 13. Micke

  @Adri, det har jag redan släppt 🙂 Tar aldrig med sånt till utanför bubblan. Men det är tråkigt. Mitt blod vill att Sverige och Österrike ska ha nåt att komma med i ESC men tydligen vill inte de ha något med mig att göra. Sverige har jag gett och tusan vet med Österrike

 14. Adri

  Micke: Jaja, i år blir inte året där du försonas med Österrike vad det verkar (lyssna på låten först dock, man kan alltid leva på hoppet vet du) 🙂

  Och Sverige har iaf BÖRJAT bra. Sen kan det bli skit alltihop ändå. Men Cornelia vann första deltävlingen. Det är ju ett viktigt delmål mot att eventuellt kunna ta det. Vi får se hur det blir med det.

  Men som sagt, man får leva på hoppet 🙂

 15. Mikaela

  Intressant! Min musiksmak brukar vara ganska nära Pinglans, och även Adri, men här blir jag nog Team Micke. Det var ospännande dunka-dunka detta, så jag hoppas ESC-låten kommer vara bättre.

 16. Micke

  @Adri vi kommer från två olika världar helt enkelt. Jag kommer från en värld där elgitarrer är A och O i musiken. Ja hela själen. Där trummor är något som bygger och förändrar i låtar. Jag skulle tro att du mer kommer från en värld där syntar och trummor bygger rytm

  Både du och jag har sen från det byggt vidare i vår musiksmak till den breda som vi båda har idag. Men grejen är att vårt ursprung är olika.

  Jag klarar inte det själlösa. Det är därför jag så många gånger klagat här på syntar och trummor som inte ens behöver en musiker till att utföra dem. Du kan sätta dit katten Herman och lära honom så fixar han dutt dutt synt och dunka dunka trummor. På samma sätt själlösa robotdansare som inte lever utan går efter ram.

  Jag kan inte gå på en konsert och lyssna på Inga Nöjén där hon programmerar och har sig och sen gå därifrån och vara fylld av det hon har åstadkommit under kvällen. Däremot älskar jag att gå på konsert med Livia Glader och fullständigt uppfyllas av hennes spontanitet och livgivande åt allt vad musik innebär. Där hon låter instrument och röster tala till mig och inte bara vara som Hesa Fredriks lillebror.

 17. Micke

  @Adri, Ich wurde getäuscht

  Eller som det sägs på engelska. I´VE BEEN TRICKED

  Egentligen en total skitsak men jag gillar inte sånt här när man bett flertalet gånger om att de inte ska göra så.

  Var hos en polare och som jag sagt till dig är det musik på i mitt liv 85% av min tid i livet. Så även nu. Det rullade på hos honom när det plötsligt kom en låt och han sa “har du hört den här”. Det gick kanske 30-40 sekunder och sen tog han bort med frågan “Vad tyckte du om den” och jag svarade. Det vet jag väl inte när du stänger av. “Ja men hur lät det?”. Det lät helt ok sa jag då och sen sa han vad det var.

  Det är inte ofta jag blir arg men jag blev faktiskt åtminstone sur för jag hade bett att inte spela den. Det sket han uppenbarligen i. Så nu har jag hört lite av den utan att jag ens tänkt göra det. Det lät inte MF så jag tänkte inte ens tanken under de sekunder det rullade på

 18. Johanna

  Jag kan inte säga varken bu eller bä om en Dj så länge jag inte vet något om sångerskan. Det jag kan säga är väl att ESC kanske inte är rätt forum för en DJ.

  Det finns många låtar av kända Dj’s som Avicii och David Guetta med flera jag gillar men det beror ju till 95% på vem som sjunget i låten om jag gillar den.

 19. Engsla

  Micke, det var tråkigt att din vän inte respekterade din önskan här, men ni kanske brukar jäklas lite så med varann?

  Det jag blev mest nyfiken på med din kommentar är ju vad hens motivation här egentligen var. Var det vara för att du hade sagt ifrån, eller var det för att hen uppskattade låten så mycket själv? Kul i så fall 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Johanna, Nej, det gick ju inte så värst bra för DJ Darude t.ex. men med rätt låt och sångare / sångerska så kan det kanske fungera t.o.m. i ESC. Någon ska väl vara först med att lyckas. 😀

 21. Micke

  @Engsla, jag och den polarn känner varandra sen vi var 8 år så det är svårt att få det till att han inte skulle förstå min önskan 🙂 Jag har ytterst få vänner som gillar ESC och MF men han är en av få. Visst jag vet att han tycker det är tråkigt att jag hoppat men så är det.

  Vi har en hård men hjärtlig relation. Vi jävlas ofta med varandra men vi vet också var vi har varandra så han visste definitivt att jag menade vad jag sa när jag inte tänkte lyssna på låten.

  Angående den där låten med Cornelia så finns det bara två ställen jag hört om den. Jag är blind för tidningar och liknande när det gäller MF men här på bloggen och från den polarn har jag hört om Cornelia. Han älskar låten Engsla 🙂

 22. Engsla

  Micke, gamla vänner är ibland de jobbigaste då de vet precis vilka knappar de ska trycka på… 😉 Men då var det iaf med de bästa intentioner han insisterade på att dela med sig av sin “nyförälskelse” då 😀

 23. Micke

  @Engsla, ja du polarn kör nog samma drog som Adri här går på om när det gäller Cornelias bidrag 🙂 Han är helt såld på den. Oavsett vilket har jag bestämt mig för att inte lyssna på den Jag ska ju ändå leta upp Lisa M och Anna B när deras bidrag släpps så kanske Cornelia då också.

  Tack för svar hur som helst Engsla. Uppskattar sånt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se