LettlandEfter en wildcard-omröstning och en semifinal så har 10 bidrag (av totalt 26 tävlande bidrag) gått vidare till finalen av Supernova 2022 den 12:e februari där Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses.

I finalen, precis som i semifinalen, kommer 50/50 jury- och tittar-röster att bestämma resultatet. Här nedan ser ni de 10 finalbidragen (presenterade i den ordning jag personligen rangordnar bidragen för tillfället):

(Se resultatet: wildcard-omröstningsemifinal)

Uppdaterat: P.g.a. strul vid final-framträdandet (uteblivna ljudeffekter) så har juryn och LTV beslutat att även ge Miks Dukurs en plats i finalen. Topplistan nedan har därför uppdaterats. (Källa: LTV Supernova Twitter)

Ett av de tävlande bidragen i Supernova 2022

I’m Just a Sinner“, Miks Galvanovskis (en av finalisterna)

Schlagerpinglans “Supernova 2022”-final-topplista (22-02-09):
1. I’m Just a Sinner“, Miks Galvanovskis WILDCARD
2. Es pabiju tur“, Elīna Gluzunova
3. Plans“, Raum
4. First Love“, Miks Dukurs (extra finalplats p.g.a. ljudstrul)
5. He, She, You & Me“, Bujāns (Reinis Sējāns, Intars Busulis)
6. Eat Your Salad“, Citi Zēni
7. Rich Itch“, Mēs Jūs Mīlam
8. I’m Letting You Go“, Aminata
(tävlade hemifrån)
9. Bad“, Bermudu Divstūris
10. A Happy Place“, INSPO
11. Pay My Own Bills“, Linda Rušeniece

Schlagerpinglan: Till skillnad från de övriga baltiska länderna så har Lettland inte någon överlägsen oddsfavorit när de alla har sina avgörande finaler nu på lördag.

Både Estlands STEFAN och Litauens Monika Liu har enligt oddsen över 50% vinstchans medan Lettlands Aminata för tillfället endast har 25% vinstchans (medan tvåan Citi Zēni har 21%). Jag vet, man ska inte förlita sig på oddsen, och det gör jag inte heller, men jag tycker likväl att det är intressant att se att Aminata inte är någon storfavorit, vilket jag trodde att hon “borde” vara.

Personligen så känner jag, som sagt, inte så starkt för något av bidragen utan ser mest fram emot en final där jag slipper bli besviken, vilket bidrag som än vinner. Men, men… skulle Miks Galvanovskis skrälla och ta hem segern så hade jag ju knappast klagat. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Lettland i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


30 kommentarer till “Lettland 2022: Lyssna på Supernova-finalbidragen”

 1. Pato

  1. Raum,
  Det är Andorra 2007. Med en revamp och mer tid i studion så har grabbarna iaf en radiohit i källaren. 4/10.

 2. Pato

  2. Linda Rušeniece,
  Det är en lettisk Christina Aguilera. Hon är rätt snygg och har ordentliga stämband. Låten hade behövt bli behandlad av mer folk från den riktiga branschen för att detta skulle hålla o bli mer modernt fungerande. 5/10.

 3. Pato

  3. Bermudu,
  Refrängen sitter som en smäck. Kan bli en liten hit på hemmaplan. Men, ingen låt jag kommer ha våta drömmar om… 5/10.

 4. Pato

  4. Miks,
  En berusad Meatloaf som brölar sig igenom en låt och gnider sig mot en brud på scenen. Ge snubben en bättre låt så hade han kunnat vara med o tävla på riktigt nästa gång. 4/10.

 5. Pato

  5. Būjans,
  En låt för någon gay olympiad. Där hade den funkat. Enerverande refräng och ett framträdande på dagis nivå. Refrängen behöver borras ut från hjärnan efter man har hört den. 4/10.

 6. Pato

  6. Elina,
  Det här låter för mig väldigt norskt. Typ Norge 2006 fast svagare självklart samt med fler musikal referenser. Det är ingen hemsk låt, melodin är inte helt illa men varför har hon klätt som en mormor som ska på bröllop när hon faktiskt ser rätt bra ut. Inte internationellt redo. Hon har 100% en karriär på en musikalteater. 5/10.

 7. Pato

  7. Citi Zëni,
  En av dom värsta låtarna jag har hört så här långt i säsongen och den ligger 2a på oddset. Helt stört. Många tycker detta är roligt. Inte jag. Det förstör mitt humör och mitt dagsmående och ger mig adhd attacker. Och detta är riktigt riktgt dåligt. Jag tar Bujans före detta! Hemsk låt. Hade inte klarat sig alls i en ESC semi. 3/10.

 8. Pato

  8. Inspo,
  En skum avslutning där låten förvandlas till någon malande rocklåt. Låten behöver mer resurser och vägledning för att bli normal. Inte redo för en stor scen som ESC. 4/10.

 9. Pato

  9. Mës Jūs Milam,
  En fullständigt obegripligt konstig country jazz humor utan låt, utan sångarna på scenen med en drag som kollar på TV och blir guidad ut från scenen av en äldre man. Man hör två gälla röster skrika ”Fucking bitch som behöver gelato” ”She needs a rich bitch”
  De har inga pengar och inga idéer heller och fult är det som fan och det totalt jävla meningslöst. Jag skulle skämmas om jag kom från detta land, det är ju plågsamt att se det här. Tre minuter av ditt liv du aldrig kommer få tillbaka. 3/10.

 10. Pato

  10. Aminata,
  Det är inget snack om att bruden mosar alla andra låtar i den här finalen. Jag menar… det här är den enda artisten som kan kalla sig artist och låten är den enda låt som kan klassificeras som musik. Låten är som Mozart klass jämfört med alla andra dagis framträdanden och skräplåtar.

  Jag tycker det här är habilt. Det är inget snack om att hon har talangen, hon har ett bra team bakom henne. Jag tycker inte det är så bra i övrigt… Fansen kommer hypa henne men detta kommer kännas mer anonymt i Turin än här i Supernova. 5/10.

 11. Micke

  Det är faktiskt inte så mycket att säga om de tre baltiska ländernas uttagningar i år som jag ser det. Jag kan inte minnas att jag någonsin har haft så lätt att plocka ut de tre vinnarna. Enda problemet är att jag har två vinnare i ett av länderna.

  Varför är det då så lätt? Dels för att det finns fyra bra låtar men än mer för att det är mycket svaga finale. Framförallt i Litauen och i Lettland. Estland har lite starkare final. Är det ens möjligt att missa att utse rätt vinnare i dessa länder.

  ESTLAND: “Remedy“, Elina Nechayeva och “Hope”, STEFAN är solklart bäst i detta land. Lika solklart som “Fire”, ELYSA är sämst.

  LITAUEN: “I’ll be There“, Ieva Zasimauskaitė är totalt överlägsen i ett mycket svagt startfält där “Not your mother“, Lolita Zero är ett helt universum sämre än övriga bidrag

  LETTLAND: “I’m Letting You Go“, Aminata är lika överlägsen här i ett lika svagt startfält. Överlägset sämst är “He, She, You & Me“, Bujāns. Måste dock ge den ett plus som inte lolita får i Litauen. Man får ju sig iaf ett gott skratt när man ser och hör detta. Eller hur familjen YEAH (We are one big family YEAH. Below and under, Stop that thunder. Come on (Come on) YEAH YEAH YEAH YEAH 🙂 Skrattar bara jag tänker på det 🙂

 12. Micke

  Finns två länders uttagning som jag knappt lyssnat överhuvudtaget hittills. Märkligt för det är två uttagningar som jag normalt sätter högt. Pratar om Rumänien och Ukraina. Vad gäller Rumänien så har de ju med ett fantastiskt bidrag så jag har svårt att tro att det ska komma något bättre där. Pratar om “Malere”, E-an-na

  Vad gäller Ukraina så känner jag efter strölyssning att fem av de åtta är direkt tråkiga. De övriga tre låter dock helt ok så de ska få mer tid än övriga. Cloudless, Alina Pash och ROXOLANA. Dessa tre har något som kanske kan bli bra.

  Jag kommer nästan helt att koncentrera mig på dessa tre. Om någon här tycker jag fått hjärnsläpp och missat nån annan så får ni gärna tipsa om någon annan 🙂

 13. Pato

  Jag tror tyvärr Eat Your Salad vinner den här finalen… fan va dåligt… 🙁

 14. Adri

  Pato: ”Eat your salad” är inte bra. Men jag tar den helt klart framför den som jag tror vinner – ”He, She, You, Me”

  Och så står man där och undrar… hur kan INTE Aminata vinna?

  Menmen… Lettland har dagar på sig att göra rätt 🙂 Hoppas de tar den chansen!

 15. Micke

  @Pato, så länge inte Būjans vinner så tar jag det ändå.

  För er som inte gillar att man pratar skit om MF please läs inte vidare nu. Jag menar det verkligen.

  Ok, Būjans bidrag är allt det jag hatar hos MF. Hela anledningen till att jag hoppat av MF. Halvkändisar som tror de är mer än de är. Totalt själlösa. Käcka och hurtiga i det att de tror de är världsbäst både på sång och dans när de egentligen är hopskrap från det lägsta av det lägsta.

  Egentligen tycker jag än sämre om Lolita Zero i Litauen men det finns en skillnad. De gör sin grej bara. Totalt värdelöst men ändå. Būjans precis som så många i MF tror de är något de inte är.

 16. Pato

  Jag tror Aminata har skjutit sig i foten men att komma med en sån dödsallvsrlig låt i ett han av dagis o Kalle Anka bidrag… man vill dö…

 17. Pato

  Hav *

 18. Micke

  @Pato, jag hoppas och tror att det är precis tvärtom. Detta “Hav av dagis o Kalle Anka bidrag” gör förhoppningsvis att folk inte orkar mer sånt och därför tvärtom lystrar till extra när AMINATA dyker upp med sitt bidrag som skiljer sig från övriga

 19. Pato

  Jag tror jag oxå tar tillbaka att Ukraina har årets sämsta samling låtar…

 20. Johanna

  Aminata var sexa i lördags. Har fortfarande inte kommit över det. Sexa. Lettland är ju ett hopplöst ESC-land ärligt talat. De har i stort sett röstat “fel” varenda år sedan Aminata vann senast (och då menar jag som artist) Justs var ok också men efter det har de ju haft hopplösa bidrag alltså.

  Enda bra som hände i lördagens semifinal var att Marcus Riva åkte ut. Tack för det! Citi Zeni eller Bujans vinner och båda de skulle placeras sist på min ranking.

 21. Adri

  Johanna: Det var väl bara tittarna som hade henne sexa? Juryn kanske gav henne 12:an och håller nere skämtlåtarnas poäng? 🙂

  Om inte de gjorde det i lördags, så kanske de gör det denna lördag i alla fall 🙂

 22. Pato

  Då vill jag fråga, tycker ni sånna låtar som Eat your salad o he she you and me, tycker ni sånna låtar är roliga? Jag tycker inte det. Jag försöker förstå det roliga här… Sådana låtar för mig bara förstör mitt humör…

  Om Aminata kom 6a i lördags så vinner hon ju helt klart inte…
  Vilken läskig final…

 23. Adri

  Pato: Johanna kan rätta eventuellt rätta mig, men så som jag förstod det var det att tittarna hade Aminata sexa NÅGON gång under röstningens gång, när de hade en ”check-up” på hur röstningen gick 🙂

  Och att man därför faktiskt inte vet om hon kom sexa hos tittarna (men ja, man kan väl säga att saker tyder på det).

  För att svara på din fråga. Nä jag tycker inte om skämtlåtar.

  Jag kan placera skämtlåtar högt, men då måste jag ändå gilla musiken 🙂 Och det är rätt jäkla ovanligt att skämtlåtar även är bra.

 24. Pato

  Jag tyckte Viktors Superman var en bra skämtlåt för den var inte så PK. Då funkar skämtlåtar absolut för mig. Det är dessutom bra att inte alla låtar är på dödligt allvar.

 25. Schlagerpinglan

  Om ni inte upptäckt det så kan jag meddela att även Miks Dukurs fått en plats i Supernova-finalen då de tänkta ljudeffekterna i semifinalen inte spelades upp som de skulle.

 26. Johanna

  @Adri ja jag tror det var tittarna men juryn kan inte själva rädda henne till vinst om hon inte är sämst trea hos tittarna. Och framförallt att hon var slagen av Bujans, Citi Zeni och Bermudo som är de tre sämsta låtarna i startfältet. Jag hoppas hon kan uppträda live på lördag för det stjälpte nog lite att hon inte var på plats.

 27. Micke

  @Johanna, det är nog som du säger. Vi börjar hitta varandra i musiksmak igen 🙂 Samma tre i botten här men Bujans är två våningar lägre än de övriga två.

 28. Johanna

  @Micke och det sjukaste av allt var att Bujans var nr 1 hos tittarna

 29. Pato

  11. Miks Dukyrs,
  Så lilla grabben fick en liten joker plats trots att letterna röstade ut honom redan? Hoppas de delar ut redbull t alla i publiken så dom inte hamnar i djupsömn. Låten borde komma med en varningsskylt. 4/10. Underkänt.

 30. Mr A

  Nej, här hittade jag inga favoriter.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se