Estlands Eurovision-bidrag 2022

2022-02-13 (söndag)

EstlandPå lördagskvällen den 12:e februari valde Estland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2022 genom finalen av TV-bolaget ERR:s nationella uttagning “Eesti Laul 2022” där 10 bidrag tävlade.

Efter att bidragen framförts live (vilket var första gången i uttagningen för både Elysa och Minimal Wind feat. Elisabeth Tiffany som båda haft COVID-19-förhinder) så var det upp till en jury och tittarna att 50/50 utse tre superfinalister innan vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster.

Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Estlands bidrag till Eurovision Song Contest 2022 här:

“Hope”, Stefan
officiell musikvideofinal-framträdandesemifinal-framträdande + låttext
(text och musik: Stefan Airapetjan, Karl-Ander Reismann)

Resultatet av Estlands “Eesti Laul 2022”, Finalen – 12:e februari:

Resultatet av Superfinalen:
Placering, Bidrag, Artist: Teleröster
1. “Hope”, Stefan 35 681
2. “What to Make of This”, Minimal Wind feat. Elisabeth Tiffany 17 862
3. “Fire”, Elysa 3 929
Resultatet av Första omröstningen:
Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
?. “What to Make of This”, Minimal Wind feat. Elisabeth Tiffany (101) 12 p. (?) ? p. ? p.
?. “Hope”, Stefan (85) 10 p. (?) ? p. ? p.
?. “Fire”, Elysa (66) 7 p. (?) ? p. ? p.
4. “Champion”, Anna Sahlene (69) 8 p. (?) 6 p. 14 p.
5. “Sandra”, Black Velvet (56) 5 p. (?) 7 p. 12 p.
6. “Mis nüüd saab”, Andrei Zevakin feat. Grete Paia (55) 4 p. (?) 5 p. 9 p.
7. “Aovalguses”, Ott Lepland (62) 6 p. (?) 3 p. 9 p.
8. “Remedy”, Elina Nechayeva (43) 1 p. (?) 4 p. 5 p.
9. “Interstellar”, Stig Rästa (53) 3 p. (?) 2 p. 5 p.
10. “Kui vaid”, Jaagup Tuisk (48) 2 p. (?) 1 p. 3 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Under den fullspäckade superlördagen så var Estland ett av de länder som valde ut en storfavorit att representera dem i Turin, vilket kanske låter lite tråkigt och förutsägbart men som jag i stället skulle vilja kalla tryggt. 😀

Visst, personligen hade jag föredragit om Andrei Zevakin feat. Grete Paia eller Elina Nechayeva vunnit då jag tycker att de hade de bästa låtarna men då de inte ens tog sig vidare till superfinalen så får jag väl helt enkelt inse att de troligtvis inte var det bästa valet för Estland.

När det gäller de tre bidrag som det slutliga valet till slut stod mellan så är jag dock glad över att tittarna röstade som de gjorde. “Hope” är ingen låt som ger mig så mycket men Stefan ser självklar ut på scenen och helheten är trots allt lite småunderhållande så jag får väl räkna resultatet av Eesti Laul-finalen till ett av de bättre denna lördag. 🙂

Grattis och lycka till, Stefan och ERR. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Estland i ESC 2022“ medan de övriga utvalda ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Estlands Eurovision-bidrag 2022”

 1. Johanna

  Min nya etta och otroligt glad att Estland röstade rätt den här gången. Har nästan förlåtit de för att de röstade fel 2014 nu. Nästan!

  Älskar detta! Och har svårt att tro att jag kommer ranka denna lägre än femma när alla låtar är släppta och det är såhär långt den enda låten i semi 2 jag kan tänka mig att rösta på!

 2. oe

  Min favorit var “Remedy”, men detta är inte dumt alls.

 3. Micke

  Sitter just nu på tronen för mig när det gäller de klara bidraget till maj månad. Fanns två lika bra låtar i Estlands uttagning och det var johannas favvis och den oe hade som favvis 🙂

 4. Mikaela

  Även för mig är denna favorit bland valda bidrag.

 5. Mikaela

  Min topp 5 av färdiga bidrag:

  1. Estland (8/10)
  2. Tjeckien (7/10)
  3. Litauen (7/10)
  4. Ukraina (6/10)
  5. Bulgarien (5/10)

 6. HW

  Mina favoriter var “What to make of this” och “Kui vaid” men var förberedd på att de inte skulle vinna, att “What to make of this” tog en andraplats är dock en väldigt kul skräll 🙂

  “Hope” är helt okej och kommer antagligen ta Estland till final. Har dock börjat tröttna lite på den, ungefär som jag gjorde med “The lucky one” förra året.
  I alla fall en stabil låt från Estland och den får en 6/10 av mig (nära en 7/10).

 7. Micke

  Stefan är ohotad etta på min ranking av klara bidrag. Hur länge får han behålla den? Förhoppningsvis bara till nästa helg då jag hoppas både Norge och Malta går förbi. Norge genom “Death of Us“, Elsie Bay och Malta genom “Ritmu”, Aidan

 8. Mikaela

  @Micke Ok, gett Elsie en ärlig chans nu, och visst, refrängen har en intressant melodi. Men sångerskan gör ju inget för att förvalta låtens känsla, och hon sjunger inte bra. Det här kan omöjligt vinna, tänker jag.

  Men det gör inget, för jag hejar ju på de gula vargarna 😉

 9. Micke

  @Mikaela, jag är chockad över Norden i år. Sverige vet jag ju inget om förutom Cornelia som är grym. Min granne gör dock inget annat än gnäller på vilken skit det har varit hittills enligt henne 🙂 Finland har årets bästa låt “Sun numero”. Hoppas du hittat åtminstone lite av det jag hittat där. Norge har Elise. Det jag oroar mig över är just det du säger rösten. Bara att vänta och se. Island har två bra men jag minns inte vad de heter just nu. Danmark föll dock platt

 10. Dragi

  Jag tycker vinnarlåten påminner om Jolene. Men så har jag ofta fått höra att jag hör saker ingen annan hör haha.

  Jag hade verkligen velat se Sahlene och hennes Champion i Esc.

 11. Micke

  @Dragi, nej då, du hör inte något som inte finns där 🙂 Det är främst rytmen med gitarren som du känner likhet med. Men det är ju inget dåligt föredöme. Jolene är en underbar 70-tals låt.

  Sen får jag ingen koll på om du gillar Stefans låt eller inte. För mig var det rätt vinnare. Hade lika gärna tagit Elina Nechayeva men i en ESC-värld är det en osannolik vinnare då den ju är för långsam för folk utan tålamod. Det viktiga för mig var annars att Elysa med sin MF-låt inte fick vinna. Tack för det Estland 🙂

 12. Mikaela

  @Micke Jag uppskattar Sun Numero, men tycker den har lite “trampande” stil, som att den aldrig riktigt kommer igång. Jag kanske måste ge den fler lyssningar.

  Ja, Danmark.. Jag tycker de känns lite vilse i tävlingen oftast. Och när de väl skickar ett bidrag med potential ställs tävlingen in.

 13. Micke

  @Mikaela. “Sun Numero” är en växare. Den är inget man smälter direkt. Den börjar bra och bara växer. Andra halvan är grym

 14. Mikaela

  @Micke Tycker det är skickligt gjort att ha en lättbegriplig titel och engelsk text i videon. Man får ut budskapet utan att tumma på det sjungna språket.

 15. Dragi

  @Micke Nä jag skrev inte nåt om jag gillar eller ej. Jag tror det är för att jag är osäker. Jolene är som du säger ett mästerverk 🙂 Och detta… ja asså jag ogillar den inte. Men jag gillar den inte heller spec mycket. Har en känsla av att den kan växa för mig. Men den kommer inte komma upp till nån högre nivå.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se