Slovenien På lördagskvällen den 12:e februari avgjordes den andra semifinalen av TV-bolaget RTVSLO:s “EMA 2022“, Sloveniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2022. 10 artister, varav två EMA FREŠ-vinnare, framförde sina bidrag innan de sex finalisterna avslöjades.

Programledarna för EMA 2022 var Melani Mekicar och Bojan Cvjetićanin (som även agerade gästartist). Här nedan ser ni resultatet (d.v.s. tre tittarval och tre juryval, ännu ej avslöjat vilka som är vilka) samt länkar till artisternas framträdanden vid den andra semifinalen:

En av EMA 2022-finalisterna:

Maj“, BQL

Resultatet av Sloveniens EMA 2022 – Semifinal 2:

Till final:
♥ “Sledim“, Hauptman
♥ “Nova Romantika“, Gušti feat. Leyre
♥ “Tendency“, Anabel
♥ “Naked“, Leya Leanne
♥ “Maj“, BQL
♥ “Disko“, LPS
Ute ur tävlingen:
♥ “Independiente“, Mia Guček
♥ “Vse Kar Imam“, Klara Jazbec
♥ “H₂O Dieta“, Vedran Ljubenko
♥ “Kliki“, Eva Moškon
(Källa: RTVSLO)

Schlagerpinglan: Så där ja, då har jag äntligen fått tillfälle att titta på de tio live-framträdandena från den andra semifinalen av EMA 2022, som utspelade sig under den väldigt hektiska superlördagen den 12:e februari. 😀

Inför semifinalen, när jag endast lyssnat på små smakprov av bidragen, så var jag en aning underimponerad av bidraget från BQL medan Mia Guček framstod som en trolig framtida, personlig favorit för mig men jag hade nog fel i båda fallen.

Maj” inleddes visserligen lite trevande men innan bröderna slutat sjunga så hade jag hittat min nya favorit, som jag misstänker kommer att växa till sig ännu mer innan finalen. Vad gäller “Independiente” så tyckte jag fortfarande att det var en helt OK låt men inget som stod ut som något speciellt. I stället så fick jag upp ögonen för den mysiga “Sledim” med Hauptman och då den var en av de sex finalisterna så kan jag även räkna denna andra semifinal som lyckad. 😀

Finalen avgörs nu på lördag, den 19:e februari, och de 12 tävlande bidragen (i finalstartordning) hittar ni här (i väntan på min EMA 2022-final-topplista).

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se